×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

217 демобілізованих військових знайшли роботу у Житомирській області

З початку проведення АТО до центрів зайнятості області у пошуках роботи звернулися 1734 демобілізовані військовослужбовці,

n 0103168061які брали участь в антитерористичній операції, 217 з них працевлаштовані.

За інформацією обласного центру зайнятості, цьогоріч темпи працевлаштування воїнів АТО дещо пожвавились: якщо торік знайшли роботу 161 із них, то за неповні два місяці нинішнього року стали зайнятими ще 51 наш захисник, передає Житомирська Хвиля.

 Разом з тим, на готовність учасників АТО приступити до роботи впливають як певні психологічні проблеми, що виникли після їх участі у бойових діях, так і відсутність вакансій з рівнем заробітної плати, який відповідав би рівню їхнього грошового забезпечення в період служби. Середній розмір оплати праці по області в розрахунку на вакансію у січні-лютому складав трохи більше 1900 грн. До того ж 80 % усіх вакансій зосереджені у міських центрах зайнятості, а значна кількість наших земляків була мобілізована саме з сільської місцевості, де відсутні будь-які пропозиції роботи і навіть самі працедавці.

73 учасники АТО за направленням служби зайнятості проходили професійну підготовку у навчальних закладах області та на підприємствах-замовниках кадрів за професіями та напрямами: водій, тракторист, інженер-механік, робітник фермерського господарства, електрогазозварник, верстатник, слюсар-ремонтник, слюсар з експлуатації та ремонту газового устаткування. Також через відсутність підходящої роботи бійців орієнтують на започаткування підприємницької діяльності. Так, 24 учасники АТО отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю для втілення власної бізнес-ідеї: вирощування свиней у приватному господарстві, виготовлення тротуарної плитки, ремонт житлових і нежитлових приміщень, надання послуг з деревообробки, транспортні, юридичні та інформаційні послуги.

Последнее изменение Вторник, 01/03/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework