×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Лісова династія: «Хоч-не-хоч, а вся мова навкруг лісу крутиться»

Жінок серед лісівників – не так і багато. Воно й не дивно: важка це праця,

n 0403168122тож не кожна представниця прекрасної статі зважиться пов'язати свою долю з лісом… Проте бувають випадки, що доля сама в’яже свої вузли і вузлики…

Текля Лаврентіївна Мельник, хоч і живе все своє життя в  селі Рудня-Іванівська, що на лісистій Ємільчинщині, проте працювала в колгоспі: і в бригаді, і на фермі… Але ліс, який обступив її село з усіх боків, зайшов у її життя сам: чоловік Сергій Костянтинович все життя пропрацював у лісі, і четверо їх дітей також пов'язали своє життя з лісовою галуззю.

«Тепер,  як збирається уся сім'я разом, - посміхається Текля Лаврентіївна,  - то,  хоч-не-хоч, а вся мова навкруг лісу крутиться…»

Під час розповідей про дітей очі жінки світяться радістю і гордістю: три сини – підтримка і опора, а донька – то частинка серця, найперша помічниця та розрадниця у всьому…

Тільки інколи на обличчя сум спадає, коли згадує Текля Лаврентіївна, як важко було дітей піднімати. Чоловік від темна до темна у лісі, а  вдома діти, один-по-одному,  господарство, город та ще й на роботу бігти. Проте жила сім'я завжди дружно, домашню роботу ділили з чоловіком порівну, діти у всьому допомагали:  і сіно косили,  і дрова рубали, і город пололи, і корів пасли. А наймолодша Наталя ще й на фермі встигала мамі допомогти. «Та така була завзята, - згадує жінка, - що , дарма, що дитя ще, а все намагалася нарівні з дорослими жінками встигати...»

Батьки ж п’ялися з усіх сил, аби дітям освіту дати. Дітей же особливо й силувати не треба було: до навчання всі четверо були охочі.

«Тепер всі дорослі, самостійні, мають гарні сім'ї, - ділиться Текля Лаврентіївна. – Найстарший Віктор – керує лісгоспом, проте, попри постійну зайнятість,  навідує нас частенько і перше питання в нього: «чим допомогти?» . Олександр  - начальник автотранспортного цеху в іншому лісгоспі, Василь – лісничий, а Наталя – бухгалтер лісгоспу.»

«Гріх скаржитися, - додає мати, -  діти піклуються про нас,  допомагають у всьому та все просять, аби ми з батьком  менше працювали. Коли з'їдуться всі – хата повна.. І дітьми, і радістю…»

Наталія Горай, прес-служба ЖОУЛМГ

Последнее изменение Пятница, 04/03/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework