×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У психіатричних лікарнях області не дотримуються встановлених норм харчування хворих та медикаментозного забезпечення

Прокуратура Житомирщини вимагає усунення  порушень вимог законодавства під час надання громадянам психіатричної допомоги.

n 2303168375Як повідомляють у прес-службі відомства, прокуратурою області із залученням органів державного контролю проведено перевірку стану додержання конституційних прав громадян під час надання психіатричної допомоги у медичних закладах області, за результатами якої установлені суттєві порушення вимог Законів України «Про психіатричну допомогу», «Основи законодавства України про охорону здоров'я» та інших нормативно-правових актів.

Зокрема, унаслідок відсутності належного фінансування, у психіатричних лікарнях області не дотримуються встановлених норм харчування хворих, їх медикаментозного забезпечення. В окремих палатах не створено належних матеріально-побутових умов для тривалого перебування громадян.

Крім цього, виявлено порушення протипожежної безпеки, що  створює загрозу здоров’ю і життю хворих осіб та медперсоналу лікувальних установ.

За результатами перевірки органами прокуратури внесено 6 документів реагування, у тому числі керівництву Департаменту охорони здоров'я Житомирської облдержадміністрації для усунення виявлених порушень, а також причин і умов, що призводять до них.  

З метою вжиття дієвих заходів для створення належних умов надання психіатричної допомоги особам, які її потребують, забезпечення необхідного фінансування психіатричних лікарень області, про виявлені факти  поінформовано обласну раду та обласну держадміністрацію.

Последнее изменение Среда, 23/03/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework