×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині планують створити 270 га нових лісів

В лісівників ДП ,,Білокоровицьке ЛГ“ розпочалася весняна лісокультурна кампанія,

n 2403168405ведуться роботи по відновленню лісу на минулорічних рубках та згарищах. 

Лісники дбають про те, щоб на площах де проводились суцільні рубки знову зазеленіли молоді бори та діброви,  ліси для наших нащадків, передають у прес-службі відомства.

Весною 2016 року  підприємство планує створити на землях держлісфонду 270 га нових лісів із них 178 га хвойних насаджень, 88 га дубових насаджень, 3 га березових насаджень. Крім того буде створено 8 га плантацій новорічних ялин — 32 тис шт. Доповнення лісових культур планується провести на площі 135 га  Природне поновлення лісу проводиться на   площі 210 га.

Для проведення лісокультурних  робіт в минулому році дбайливими руками працівниць лісокультурної ланки доглянуто та  вирощено  2 млн.544 тис. стандартних сіянців сосни , дуба, клена та інших деревних та чагарникових порід.

Планується посіяти 1,7 га лісових розсадників в тому числі 0,30 га в тепличному господарстві. З цією метою лісівники заготовили 4254 кг лісового насіння: сосни-165 кг. ялини-10 кг. Дуба - 4000 кг.  79 кг інших деревних та чагарникових порід.

В лісгоспі розпочато щорічну акцію,, Майбутнє лісу в твоїх руках “, яка стартувала 9 березня і триватиме цілий місяць . Акція має  головне завдання — садіння дерев , створення нових насаджень, озеленення садиб лісництв та адмінприміщень, благоустрій парків, ліквідацію стихійних та упорядкування існуючих сміттєзвалищ , виховання у підростаючого покоління бережливого відношення  до матінки природи  та лісу.  Адже ліс це не просто велика кількість дерев, а сукупність рослин, тварин, мікроорганізмів, які тісно пов'язані між собою  впливають одне на одного та навколишнє середовище. Ліс невід'ємна складова існування людини та всього живого.

До проведення акції будуть залучені учнівські  лісництва  Н-Білокоровицької ЗОШ № 3 та Жубровицької ЗОШ , громадські організації,  молодь, працівники лісгоспу, керівництво району, представники преси. Всі бажаючі можуть прийняти участь у акції , яка буде проводитись 18 березня в Білокоровицькому лісництві кв. 79 вид 42 пл 0,9 га та 25 березня  в Жубровицькому лісництві кв. 16 вид 4 пл 1,7 га. Початок проведення акції о 10-й годині ранку

Для проведення весняних лісокультурних робіт в стислі сроки в лісництвах підготовлено і відремонтовано лісокультурну техніку, інвентар, сформовано лісокультурні ланки , проведено навчання  серед робітників  і відповідальних майстрів, які безпосередньо задіяні на посадці лісових культур.

Последнее изменение Четверг, 24/03/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework