×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У прокуратурі області обговорили питання посилення протидії злочинності в області

Сьогодні, 29 березня, прокурор області Любомир Війтович провів координаційну нараду керівників правоохоронних органів області,

n 3003168498на якій обговорено стан протидії злочинності, забезпечення законності та правопорядку в регіоні.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

У нараді взяли участь та виступили начальник УСБУ в області Володимир Пахнюк, в.о.начальника ГУНП в області Валерій Рудик, перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко, перший заступник голови обласної ради Володимир Ширма, керівники фіскальної, прикордонної, пенітенціарної та інших служб в області, а також заступники прокурора області, керівники місцевих прокуратур та підрозділів апарату прокуратури.

Відкриваючи координаційну нараду, прокурор області зауважив, що забезпечити належну і ефективну протидію злочинності, насамперед - з її організованими формами та корупцією шляхом консолідації своїх зусиль та громадськості – невідкладна вимога сьогодення.

Попри те, що на захист конституційних прав і свобод громадян, економічних інтересів держави, щодо протидії організованій злочинності, розкриття та розслідування кримінальних правопорушень вжито низку заходів, все ж є проблеми, вирішення яких потребує суттєвої активізації.

Серед таких керівник відомства назвав високий рівень злочинів проти власності, понад три чверті з яких складають крадіжки, збільшення кількості грабежів, розбійних нападів, незаконного заволодіння транспортними засобами. У структурі злочинності десяту частину складають правопорушення проти життя і здоров’я особи.

«Особливу увагу слід приділити стану запобігання злочинним проявам серед неповнолітніх. Минулоріч майже на 12% зросла кількість неповнолітніх, які вчинили злочини. Серед них - вбивства, грабежі, розбійні напади, злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотичних засобів. Майже кожен п’ятий неповнолітній раніше вчиняв злочини. Тому на сьогодні вимагає удосконалення і практика організації профілактичних та відновно-виховних заходів щодо дітей, які скоїли злочини, умовно засуджених або тих, які повертаються з місць позбавлення волі», - конкретизував проблеми Любомир Війтович.

Потребує активізації виявлення злочинів, вчинених в організованих формах співучасті у бюджетній, банківській та фінансово-кредитній системах, сфері державних закупівель, земельних відносин, використанні державного майна.

Увагу учасників наради акцентовано на протидії корупції, яка має  набути системності та орієнтуватися не на кількісні показники, а вагомі результати діяльності із виявлення і припинення корупції в усіх сферах правовідносин.

Прокурор області акцентував увагу й на таких проблемних питаннях, як викриття організованих форм співучасті, які використовують корумповані зв’язки у правоохоронних і судових органах, виявлення каналів незаконного обігу вогнепальної зброї та боєприпасів, недопущення проявів сепаратизму.

Із детальним аналізом стану протидії злочинності, забезпечення законності та правопорядку в регіоні, а також пропозиціями щодо активізації роботи правоохоронних органів з цього напряму на координаційній нараді виступив перший заступник прокурора області Олександр Білошицький.

Підсумовуючи роботу наради, керівник відомства наголосив, що першочерговими завданнями на поточний період є досягнення зниження рівня окремих категорій злочинів.

«Узгодження дій правоохоронних органів щодо запобігання і протидії злочинності і корупції має стати якісно новим, щоб кожен громадянин відчув реальний захист з боку держави», - закликав до ефективної співпраці та досягнення конкретних результатів представників усіх відомств Любомир Війтович.

На координаційній нараді ухвалено низку першочергових заходів, до яких увійшли пропозиції учасників, направлених на досягнення ефективнішого функціонування правоохоронної системи.

Последнее изменение Среда, 30/03/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework