У Житомирі рятувальники продовжують навчати підростаюче покоління азам безпеки

З метою навчання дітей правилам безпечної життєдіяльності у навчально-виховних закладах області рятувальники спільно із освітянами проводять Тиждень безпеки життєдіяльності.

 

Про це повідомляє У ДСНС у Житомирській області.

19 та 20 квітня у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №19, загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №8 та Україно-італійській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів «Всесвіт» педагогічними колективами навчальних закладів та фахівцями Управління ДСНС в області у рамках Тижня БЖД проведені Дні цивільного захисту.

Такі заходи проводяться щорічно і є своєрідним першим етапом підсумкових заняття з практичної перевірки рівня знань та навичок отриманих учнями упродовж року, а також у якості підготовки захисту навчального закладу до можливості виникнення надзвичайних ситуацій чи події.

Спочатку рятувальники провели з дітьми профілактичні бесіди з питань дотримання вимог безпеки життєдіяльності у весняно-літній період і навели приклади найпоширеніших пригод у цей період. А вже наприкінці заходу, на подвір’ї шкіл вогнеборці продемонстрували дітворі пожежно-рятувальну техніку та спорядження, а також процес гасіння умовної пожежі.

Подібний захід відбувся і в Україно-італійській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів «Всесвіт». Всіх учнів навчального закладу було поділено на дві групи. Маленькі вихованці розмістилися на пришкільному подвір’ї де демонстрували свої творчі здібності у конкурсі з тематики безпеки життєдіяльності «Малюнок на асфальті».

У формі спортивного змагання «Пожежна естафета» більш старші школярі мали можливість порівнятися своїми силами із суперником, подолавши випробування справжніх рятувальників. А вже на фініші, з допомогою вогнеборців, збивали струменем води з підставки м’яч.

Всім учасникам Дня безпеки окрім сувенірних подарунків фахівці ДСНС подарували ще й вир емоцій та вкотре нагадали школярам ази безпечної життєдіяльності.

«Як молодший так і старший шкільний вік – це цілком особливий період у житті кожної дитини, коли вони активно пізнають навколишній світ та усвідомлюють себе у ньому. Тому дуже важливо щоб діти твердо знали як правильно поводитися у різних надзвичайних ситуаціях і куди звертатися за допомогою у випадку біди», – зазначає начальник Управління ДСНС Житомирщини Ігор Нікітчук.

 

Последнее изменение Четверг, 21/04/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework