Битва страв: У скільки житомирянам обійдуться вареники та жульєн в лаваші?

Майже кожен гурман в Житомирі, хоч раз мав скуштувати жульєн в лаваші. Якщо раніше лаваш сприймався нами як невід'ємний атрибут пікніка і був лише доповненням до шашлику, то зараз придумано безліч рецептів лаваша з начинкою.

Як правило це рулети або моментальні пиріжки з різними начинками – сиром, ковбасою, копченим або маринованим лососем. Та ще одне наше сьогоднішнє частування – вареники. Ця страва з борошна та начинки вважається, нарівні з борщем, найтиповішою в українській національній кухні. Вареники часто згадуються в українському фольклорі. Традиційно їх ототожнюють з Місяцем, бо вони схожі на нього за формою і використовувалися нашими пращурами як жертовна їжа, присвячена богині води.

Цього разу, журналісти Інформаційного агентства «Всі новини» вирішили дізнатися, скільки коштів з сімейного бюджету треба витратити для приготування традиційних українських вареників та страви під назвою жульєн в лаваші, якщо продукти купувати в найближчому супермаркеті.

Для приготування жульєну в лаваші ми вирішили обрати звичайний рецепт,за яким ми придбали: печериці – 100 г., ціною 3 грн.; вершки 33 %, для приготування нам потрібно 50мл. (ціна 1 пакета 200 мл. – 28 грн); петрушка – 20 г., ціною 3,12 грн.; лаваш, упаковка якого коштує 8,25 грн.; куряче філе –ціною6 грн. за 100г., та олія – 50 мл.(ціна пляшки – 34 грн. за 1 л.)

Зробити жульєн в лаваші вдома з інгредієнтами, придбаними в найблищому супермаркеті, обійдеться в 118,37 грн.

Для вареників з сиром ми вирішили придбати: яйця – 2 шт.,ціною – 1,20 грн., борошно – 6,30 за 1 кг., творог – 19 грн. за 400 г., вершкове масло та сметана за смаком.

Тому вареники з сиром, інгредієнти для яких ми придбали в супермаркеті нам обійшлися у 26,50 грн., без врахування масла та сметани. В нашому випадку традиційна страва зекономить кошти та прийдеться за смаком кожному житомирянину.

Напередодні травневих свят не будемо - забувати «І дорослий, і малий в Україні знає – без вареничків смачних свята не буває».

 

 

 

Последнее изменение Понедельник, 25/04/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework