«Ракушку» знову збираються ремонтувати після ремонту за 12 млн. грн.

26 квітня у Житомирській міській раді відбувся брифінг за участі першого заступника міського голови Олексія Ясюнецького, секретаря міської ради Наталії Чиж та Наталії Павлюк (заст. Ю. Юзвинського) на тему контроль за витрачанням бюджетних коштів.

Метою засідання було виявити зловживання використання коштів міського бюджету.

Чиновники розповіли про ремонт Будинку української культури, літної естради «Ракушка» та справу із закупівлею лампочок для ЗОШ І-ІІІ ступенів №26.

«З 14-го травня 2015-го року був виданий наказ про виділення грошей на освітлення, а саме пропонувалося змінити лампи на люмінесцентні, вартість яких, як повідомили нам керівники школи, була 122 гривні 24 копійки за 1 штуку. Вчора я доручив департаменту економіки, щоб вони подивилися тотожну характеристику цін 2016-го року, виявилось, що ціна однієї такої лампи складає 21 гривню 32 копійки. Тобто вони завищили ціну у 6 разів. На разі відбувається слідство і наскільки мені відомо, проводиться експертиза бо кількість потрібних їм ламп становило 1892 штуки» - розповів Олексій Ясюнецький.

В свою чергу Наталія Чиж повідомила про порушення у міському парку культури та відпочинку ім. Ю. Гагаріна.

«Була відкрита кримінальна справа після того як виявилось що у нашому парку сплачували заробітню платню людям, які там навіть не працюють. Крім того, вони цього навіть цього не приховують. Також, ми маємо факти зниження надходження кас. У минулу суботу ми зібрали 40 000 гривень, це для прикладу, такого у нас не було ні в минулому році, ні в позаминулому. Зараз по цьому факту проводиться аудит, після закінчення якого ми будемо мати всі висновки».

Інше питання – літній театр «Ракушка», будівництво якого тривало майже 2 роки і на ремонт якого було використано 12 000 000 млн. гривень. Секретар міської ради провела 3 робочі групи, зустрічалась з працівниками, які надавали послугу по ремонту та будівництву. Після проведеної експертизи виявилось, що «Ракушка» знаходиться у жахливому стані, її повністю потрібно переробляти тому що там були порушені всі норми, як і у матеріалах, так і у будівництві. На 2016 рік було заплановано багато фестивалів, але як їх там проводити міська рада, нажаль поки що не знає.

Наталія Павлюк – заступник директора комунального підприємства розповіла: «На сьогоднішній день у міністерстві почали інвентаризацію і виявили також декілька порушень. Наприклад, колишнім керівником інстанції був заключний договір на оренду 2-х тракторів, оціночна вартість якого орієнтовано 120 000 гривень. Ці трактори були віддані в оренду такому фіктивному підприємству (бо з травня місяця минулого року воно не подає звітів до податкової інспекції). Підприємство взяло ці трактори в оренду за 1500 гривні у рік. Мало того, що це занижена орендна плата, вони сплачували лише до січня місяця і лише з готівкою через банк. Ми не одноразово зверталися до цього підприємства з проханням повернути техніку і розірвати договір, але вони не виходять на зв'язок. Зараз по цій справі ведеться кримінальне провадження».

 

 

Последнее изменение Вторник, 26/04/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework