На фасаді пожежної частини у Чуднові відкрили меморіальну дошку приурочену 30-м роковинам аварії на ЧАЕС

Право відкрити меморіальну дошку було надано дружині загиблого пожежного-ліквідатора Надії Михалюк.

26 квітня у м Чуднів на фасаді 19-ї Державної пожежно-рятувальної частини відбулася церемонія урочистого відкриття пам’ятної меморіальної дошки Чуднівським пожежним – учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у 1986 році – капітану внутрішньої служби Леоніду Шияну, старшому прапорщику внутрішньої служби Олександру Сусону, Аркадію Бугайчуку, Івану Коцюбі, Володимиру Опрелянському, Петру Михалюку та Івану Калінчуку.

Про це повідомляє У ДСНС у Житомирській області.

У заході взяли участь: заступник начальника Управління ДСНС Житомирщини Олег Шахрай, представники органів місцевої влади та самі ліквідатори аварії на ЧАЕС.

Після цього відбулося освячення дошки. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів та згадали їх життєвий шлях.

Зокрема, Олег Шахрай зазначив: «Сьогодні ми відкриваємо меморіальну пам’ятну дошку нашим землякам, безстрашним пожежним. Нажаль троє з них вже пішли з життя: Володимир Опрелянський, Петро Михайлюк та Іван Калінчук. Ціною неймовірних зусиль і власного здоров’я разом з товаришами виконували поставлені завдання, але за це пожертвували найдорожчим – своїм життям і пішли у вічність заради майбутнього свого народу та всього людства».

По закінченню церемонії присутні поклали квіти до меморіальної дошки, яка є символом безсмертної пам’яті пожежних-ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, а їх життєвий шлях служитиме прикладом для молодих фахівців пожежно-рятувальної служби.

 

 

Последнее изменение Вторник, 26/04/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework