На Житомирщині судитимуть організовану злочинну групу за незаконне видобування бурштину

Прокуратурою Житомирської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно трьох членів організованої групи, які незаконно видобували корисні копалини загальнодержавного значення на території Овруцького району.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

Досудовим розслідуванням установлено, що житель Олевського району, з метою незаконного видобування бурштину, у січні цього року організував та очолив групу, до якої залучив жителів сусідньої Рівненщини.

Організована група, у свою чергу залучивши інших 16 осіб, за допомогою спеціального обладнання незаконно видобула на території Сирницького лісництва ДП «Словечанське лісове господарство» коштовного каміння на суму майже 300 тис грн.

Відтак, організатор групи та особи, що входили до її складу, обвинувачуються у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 240 (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення, вчинене організованою групою) КК України.

Санкції зазначених статей передбачають покарання у виді штрафу до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3-х років, або позбавлення волі на той самий строк.

 

Последнее изменение Вторник, 26/04/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework