×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

Рятувальники напередодні Великодніх свят провели рейд по цервам Житомира

Свято Пасхи традиційно пов’язане не тільки з посвяченням пасхальних страв, а й з масовим використанням відритого вогню, зокрема свічок та лампадок, адже Пасхальний вогонь відіграє велику роль у богослужінні.

З метою запобігання виникненню пожеж у культових спорудах, 27 квітня фахівці Житомирського міського відділу Управління ДСНС Житомирщини провели профілактичний рейд по релігійних закладах, у яких будуть проводитися нічні служби.

Про це повідомляє У ДСНС у Житомирській області.

Як зазначив провідний інспектор Житомирського міського відділу Олександр Мальований: «На території Житомира розташовано 6 культових установ. З метою недопущення виникнення пожеж, рятувальники велику увагу приділяють проведенню роз’яснювальної роботи серед настоятелів та прихожан. Аби не допустити нещасних випадків під час свят, з настоятелями, старостами та робітниками проводяться бесіди та інструктажі, а прихожанам роз’яснюють правила пожежної безпеки».

Всім учасникам інструктажів роздали пам’ятки з основних правил пожежної безпеки, яких потрібно дотримуватися для запобігання виникнення загорань. Отримані знання священнослужителі доноситимуть до вірян, щоб у подальшому, спільними зусиллями, уникати небезпечних ситуацій. Працівники ДСНС також звернулися до священнослужителів із закликом у святкові дні приділити особливу увагу людям похилого віку, які через вікові проблеми зі здоров’ям можуть знехтувати правилами протипожежної безпеки і випадково стати винуватцями займань.

Самі ж священнослужителі теж готуються до заходів у плані забезпечення пожежної безпеки: оснащують приміщення вогнегасниками, визначають людей, які здійснюватимуть нагляд за місцями де користуються відкритим вогнем, такі як підсвічники, лампадки тощо.

Прихожани повинні чітко уявляти, які можуть бути наслідки від необережного поводження з вогнем. Тримаючи свічку в руках, необхідно слідкувати за тим щоб вогонь не потрапив на власні або чужі речі, які можуть миттєво спалахнути. Після служби більшість людей несуть лампадки та запалені свічки додому. Залишені без нагляду церковні атрибути – є однією з найпоширеніших причин виникнення пожеж під час святкування Великодня.

Последнее изменение Среда, 27/04/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework