На межі Житомирської та Хмельницької областей може з’явитися Миропільська ОТГ

Миропіль взяв курс на об’єднання, а відтак на межі двох областей – Житомирської та Хмельницької може утворитися нова об’єднана територіальна громада.

Депутати Миропільської селищної ради ще на початку квітня звернулися до Житомирської обласної ради з пропозицією організувати круглий стіл з обговорення питань об’єднання територіальних громад за участю представників органів місцевого самоврядування та суміжних територіальних громад. (Рішення Миропільської селищної ради Романівського району Житомирської області №3 від 29.03.2016 «Про ініціативу депутатів Миропільської селищної ради щодо організації круглого столу з питань створення об’єднаної територіальної ‪ ‎громади‬»). Наразі чекають визначення з датою проведення спільного заходу.

Депутат селищної ради Володимир Леско зауважує, що йдуть перемовини із сусідніми громадами, проведені громадські слухання. «Щоправда багато мешканців, особливо маленьких сіл, не розуміють важливості об’єднання громад, тому не завжди чуємо слова підтримки. Тому сподіваємося на допомогу обласної влади у плані презентаційно-роз’яснювальної роботи та підтримку наших планів щодо об’єднання», - зазначив В.Лесько.

Про активність депутатів Миропільської селищної ради згадав у своєму виступі на радіо «Житомирської хвилі» консультант з юридичних питань Олександр Пилипчук «смт. Миропіль: ми перебуваємо у постійному телефонному зв’язку, так як виникає багато питань у процесі об’єднання. Зокрема, суміжні сільські ради виявляють бажання об’єднатися між собою та бути самостійними, що на мою думку є недоцільним, оскільки вони є неспроможними».

Миропільська громада увійшла до переліку спроможних територіальних громад Житомирської області Перспективного плану формування територій громад Житомирської області, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 12 серпня 2015 року №901-р.

Світлана Прокоф’єва, консультант з комунікацій, проект «ПУЛЬС»

Последнее изменение Четверг, 05/05/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework