×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

На Житомирщині відкрили пам’ятник Січневим Повстанцям

За ініціативи Посольства Республіки Польща в Україні та Міжнародного Товариства Польських підприємців в Україні 10 травня 2016 року у с. Івниця Андрушівського району відбулося урочисте відкриття пам’ятного каменю з інформаційною таблицею про бій Січневих Повстанців з переважаючими кількісно російськими військами 10 травня 1863 року у с. Івниця.

В урочистостях взяли участь голова Андрушівської райдержадміністрації Олександр Дудар, сільський голова с. Івниця Петро Кузьменко, заступник посла Республіки Польща, радник міністра Рафал Вольський, Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Томаш Олейнічак, Голова Міжнародного товариства Польських підприємців в Україні Петро Чарковський, голова партії Поляків України Станіслав Костецький, голова Житомирської Спілки поляків України Вікторія Лясковська-Щур, керуючий Києво-Житомирською дієцезією Римсько-Католицької Церкви архиєпископ Петро Мальчук.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації. 
Повстанський загін кількістю близько 100 чол. очолювали українець польського походження Петро Хойновський і поляк Владислав Геншель. Загиблі повстанці були поховані в братській могилі на околиці села.
Молодіжний хор «Світич» Ніжинського державного університету ім. М. Гоголя та хор Андрушівського районного будинку культури виконали гімни України і Польщі.

Последнее изменение Среда, 11/05/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework