За результатом особистого прийому громадян прокурора області розпочато кримінальне провадження за фактом самовільного захоплення землі

У четвер, 26 травня, прокурор Житомирської області Любомир Війтович здійснив виїзний особистий прийом громадян у м. Андрушівка. 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

Зважаючи на те, що про приїзд керівника обласного відомства місцеву громаду було повідомлено заздалегідь, жителі Андрушівського району прийшли на прийом із найболючішими проблемами.

Зокрема, на прийом до прокурора області звернулися 9 керівників фермерських господарств зі скаргою на протиправні дії службових осіб суб’єктів господарювання, самовільне захоплення ними земельних ділянок, на яких фермери вирощують сільськогосподарську продукцію.

Звернення інших громадян, серед яких - депутати та керівники органів місцевого самоврядування - стосувалися питання законності витрат бюджетних коштів, стану розслідування окремих кримінальних проваджень, дотримання прав дітей, законності рішень суду тощо.

За результатом розгляду скарги фермерів на особистому прийомі громадян прокурора області розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 197-1 КК України за фактом самовільного захоплення земельних ділянок приватним підприємством, які перебувають у користуванні фермерських господарств Андрушівського району.

Також Любомир Війтович, з метою поновлення прав дітей, дав доручення заступнику керівника Бердичівської місцевої прокуратури Андрію Козачуку вивчити можливість вступу в процес для апеляційного реагування на завідомо неправосудне рішення, прийняте стосовно двох неповнолітніх та одного малолітнього, які втратили право на проживання у житловому будинку.

З метою ретельного вивчення та прийняття законних і обгрунтованих рішень, прокурор області прийняв усі інші письмові заяви, а в окремих випадках надав громадянам грунтовні роз’яснення вимог чинного законодавства.

Також прокурор області зустрівся із міським головою та очільниками Андрушівської райради і райдержадміністрації, які відзначили налагоджену тісну співпрацю із місцевою прокуратурою, обговорили наявні проблеми та ініціювали проведення спільних нарад з метою запобігання можливих порушень закону.

 

Последнее изменение Пятница, 27/05/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework