Рятувальники відпрацьовували житловий сектор сільської ради, де на передодні сталася резонансна пожежа

Проведення заходу саме на території даної сільської ради перш за все спричинене тим, що нещодавно, у селі Кутище сталося лихо – на пожежі у приватному житловому будинку загинуло 3 особи.

З метою зменшення загиблих та травмованих під час пожеж, а також кількості самих загорянь рятувальники спільно із зацікавленими органами провели комплексне пожежно-профілактичне відпрацювання Липненської сільської ради Любарського району, - повідомляють в У ДСНС у Житомирській області.

Першим етапом заходу стала інструктивна нарада для представників органів місцевого самоврядування, Національної Поліції, соціальних працівників, освітян та медиків, що проходила в приміщенні сільської ради. У своєму вступному слові начальник Любарського районного сектору Управління ДСНС України в області Микола Ковальчук довів до присутніх загальну статистику пожеж та загибелі людей, заходи, що вживаються для зменшення їхньої кількості, а також план проведення відпрацювання та основні задачі.

Із посадовців було створено кілька груп та за їх участі проведено комісійні обстеження житлових будинків мешканців сіл Липне та Кутище.

Перевіряючі проходили по заздалегідь складених списках адрес родин, які викликають увагу. У цю категорію потрапили багатодітні сім’ї, самотні пенсіонери, неблагонадійні особи. Кожному з господарів вручалися пам’ятки безпеки, в яких зазначені основні недоліки, що допускаються при монтажі та експлуатації електрообладнання й пічного опалення. Також під час рейду наголошувалося на обережному поводженні з вогнем та недопущенні пожеж через дитячі пустощі.

Одним із запланованих етапів відпрацювання було відвідування місцевої загальноосвітньої школи та дошкільного навчального закладу, де, крім обов’язкової роз’яснювальної роботи із школярами та вихованцями рейдарі провели лекцію про безпечні правила, насамперед, про необхідність виконувати правила пожежної безпеки. На «гарячих» прикладах дітям було продемонстровано фільм про 6-ти хвилинне вигорання квартири. Також надзвичайники проінформували дітей про трагічні наслідки самовільного розбирання та переміщення вибухонебезпечних предметів.

«Подібні профілактичні заходи мають велике значення, адже як показує досвід вони збентежують громадську думку. Одночасно працівниками ДСНС надається практична допомога окремим верствам населення по усуненню недоліків, що впливають на забезпечення протипожежної безпеки осель», – зазначає начальник Управління ДСНС в області Ігор Нікітчук.

Комплексні відпрацювання населених пунктів Житомирщини триватимуть і надалі. Тематика ж даних заходів з настанням літньої спеки включатиме також правила поводження на водних об’єктах, в лісових та паркових зонах. Адже після відвідин фахівців селяни набагато частіше задумуються над небезпекою і намагаються хоча б частково втілювати рекомендації у повсякденне життя.

 

 

Последнее изменение Пятница, 27/05/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework