Сергій Машковський: Перекриття траси не вирішить проблему

Голова Житомирської ОДА Сергій Машковський прокоментував ситуацію із коростишівськими підприємцями, які кілька днів поспіль перекривають трасу Київ-Чоп. 

Нагадаємо, у Коростишівському районі підприємці висловлюють протест проти патентування гранітної продукції. 26 та 27 травня громадяни тимчасово обмежували рух транспорту, перекриваючи трасу Київ-Чоп.

«З 26 травня надійшла заява до органів митної служби щодо захисту прав інтелектуальної власності приватної особи. В заяві було повідомлено, що приватна особа отримала патент на вироби з граніту: надгробні плити, бордюри, постаменти. Якщо будуть здійснюватись експортні процеси виробів, які підпадають під описову частину зазначених товарів, то - це порушення права власності і вони не зможуть перетинати кордон», - пояснив Сергій Олександрович.

18 % промисловості у Житомирській області це вироби з граніту. Особливо відоме своєю каменеобробною діяльністю місто Коростишів. Через це і виник резонанс серед людей.

Сергій Олександрович повідомив, що здійснені вже певні кроки щодо роз’яснення ситуації. «На сьогодні з митницею досягнуто домовленостей, що ніяких перепон щодо здійснення експортних операцій гранітних виробів тих, які підпадають під дане патентування. З понеділка відбуватиметься розмитнення даних виробів».

Під час зустрічі було представлено позовну заяву щодо перевірки законності виданих патентів. 27 травня вона була зареєстрована у Київському адміністративному суді і тепер очільник області очікує її ухвалення.

Також Сергій Олександрович Машковський звернувся до людей із проханням не перекривати дорогу, адже це не вирішить проблему, а лише створює незручності.

Нагадаємо, Харків’янин запатентував вироби, які коростишівські підприємці виготовляють уже не одне десятиліття.

 

 

Последнее изменение Понедельник, 30/05/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework