Житомирянам розповіли про роботу за кордоном. ВІДЕО

Кар'єра на Батьківщині не складається, а зарплати не вистачає на найнеобхідніше? В такий момент у багатьох виникає ідея поїхати працювати за кордон, на заробітки. Куди? Все одно, аби платили.

Така нерозбірливість і брак інформації про порядок легального працевлаштування за кордоном роблять наших співвітчизників легкою здобиччю для торговців «живим» товаром. Як не стати жертвою і не потрапити у рабство сьогодні обговорювали на семінарі-нараді з питань протидії торгівлі людьми у сфері працевлаштування за кордоном.

В Житомирі з кожним місяцем зростає кількість фірм, які забезпечують офіційне працевлаштування за кордоном. Але частіше всього люди залишаються обманутими та кинутими на призволяще у чужій їм країні, без грошей та документів.

Із клопотаннями щодо долі ошуканих людей виступили радник голови громадської ради при Житомирській ОДА Герасимчук Тетяна Андріївна, начальник управління праці Світлана Бойм та начальник відділу боротьби зі злочинами пов’язаними із торгівлею людьми ГУ НП Дмитро Підгурний. Останній повідомив що з 1 травня порушено уже 11 кримінальних проваджень щодо працевлаштування за кордоном. На семінарі-нараді також були запрошені гості начальник відділу ліцензування діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном Олена Бунякіна та директор Департаменту ринку праці та зайнятості Сергій Кікіна.

Перш за все доповідачі наголосили на тому що потрібно дізнаватись максимум інформації про роботодавця, поцікавитись чи є у фірми позитивні відгуки. Також людина має право вимагати ліцензію фірми та копію дозволу на працевлаштування громадян України, виданого роботодавцю уповноваженим органом країни працевлаштування, або копію ліцензії на впровадження посередницької діяльності у працевлаштуванні громадян України, виданого уповноваженим органом країни працевлаштування посереднику. Якщо ви в чомусь засумнівалися, то можете сміливо перевірити достовірність ліцензії, звернувшись до регіональної Державної служби зайнятості або Управління політики зайнятості та трудової міграції Міністерства праці та соціальної політики.

 

 

Последнее изменение Понедельник, 30/05/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework