Лілія Гриневич: Ніяких реформ в середній освіті не відбувається

2 червня в Житомир завітала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

На зустріч у сесійну залу міської ради зібралось чимало вчителів житомирських навчальних закладів. Освітяни обговорювали наявні проблеми в галузі Міністерства освіти і науки, а також плани на майбутнє.

«Всі говорять про те, що в нас в середній освіті весь час відбуваються реформи і ми не можемо спокійно працювати. А насправді, шановні колеги, в нас ніяких реформ не відбувається. Тому, що шарахання, пов’язані з якимись бюрократичними папірцями: або додаємо один рік додатковий, дванадцятий, або не додаємо – це ніяк не впливає на наших дітей. Зміст освіти драматично перевантажений зайвою інформацією, яка вже дітьми не засвоюється. І вони раніше випадали з навчання в сьомому класі, а зараз знеохочуються до навчання в третьому», – зауважила Лілія Гриневич.

Крім того, міністр освіти і науки зазначила, що сьогодні середня школа знаходиться на межі колапсу з таким підходом до зовнішнього незалежного оцінювання, яке повністю заточене на відтворення інформації.

Ще однією нагальною проблемою Лілія Гриневич назвала зменшення фінансування освіти до 5,2% ВВП у зв’язку із війною в країні. Адже, як наголосила гостя, освіта – це теж частина національної безпеки країни, так само як армія.

 

Последнее изменение Пятница, 03/06/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework