На КП «Житомиртеплокомуненерго» скандал із незаконним звільненням працівників

На підприємстві КП "Житомиртеплокомуненерго" 7 червня звільнили 6 працівників. 

Звільнення пройшло без попередження, без погодження з трудовим колективом. Крім того, громадяни заявляють про відсутність службових покарань (проведення будь-якого службового розслідування тощо).

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє голова комісії громадської ради при обласній державній адміністрації з питань соціального захисту інвалідів Ярослав Возний.

«Сьогодні втратити роботу, а тим більше бути звільненим по "статті" справжня трагедія для людини та її родини.

Тому, звичайно, керівники всіх рівнів мають підходити до питання звільнення працівника дуже обережно та максимально справедливо з врахуванням як законодавчої бази, так і всіх людських факторів.

До мене звернулись працівники КП "Житомиртеплокомуненерго" з інформацією про те, що 7 червня шестеро працівників даного підприємства були звільнені. Люди пропрацювали на даному підприємстві десятки років, деяким з них через кілька років - вихід на пенсію.

Звільнення пройшло без попередження, без погодження з трудовим колективом. Крім того, громадяни заявляють про відсутність службових покарань (проведення будь-якого службового розслідування тощо).

В складі звільнених люди з матеріальною відповідальністю, майно та справи нікому не передали, документально не оформлено.

Звільнення відбулось таким чином: людей запросили у відділ кадрів та поставили перед фактом, надали розписатися за отримання трудової книжки, стаття звільнення - п. 3 ст. 40 КЗПП України. Безумовно, що є інша сторона медалі даної пригоди.

Впевнений, що є порушення у даних працівників, у кого їх не буває. Але на лице, не вдаючись в деталі, факт грубого порушення прав громадян. Про дану подію поінформував Управління праці в Департаменті ОДА та Житомирського міськвиконкому.

Наразі працівники проходять консультацію з юристами. Впевнений, що справедливість буде відновлена. Але виникає риторичне запитання - Коли врешті ми почнемо жити та працювати по-людськи та коли закон буде однаковий для всіх?», - йдеться у повідомлені.

 

 

Последнее изменение Четверг, 09/06/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework