×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

Журналістам показали причини всихання соснових лісів

Держлісагентство та Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства організували для журналістів прес-тур у ліси Малинського району, де вчені та лісники продемонстрували, як всихають соснові ліси.

Під час поїздки лісами Малинського району журналістам показали, як комахи знищують 92-річні сосни. Жуки-короїди знищують кору стовбура, прогризають діри та заражають дерево грибками. Дерево жовтіє, скидає кору і всихає. Після цього шкідники перебираються на здорові сосни, повідомляють у прес-службі облдержадміністрації.
Деревина такого дерева не придатна для будівництва чи меблів, вона покрита дірками та заражена грибком.
На сьогодні єдиний метод боротьби – санітарні рубки, коли повністю вирізають заражену ділянку. Залишаються лише листяні породи дерев.
Проте Христина Юшкевич наголосила, що розроблені зміни до Санітарних правил в лісах України, які стосуватимуться обмеження суцільних санітарних рубок винятково випадками очевидної природної стихії, наприклад, вітровалів, буреломів, масового всихання. Вони застосовуватимуться лише як вимушена і безальтернативна дія, в інших випадках – будуть заборонені.
«Лише у випадках, коли не можна боротися зі шкідниками біологічними засобами, буде застосовано суцільну санітарну вирубку. В інших випадках така вирубка не дозволятиметься. Держлісагентство серйозно налаштоване на те, щоб удосконалити правила санітарно-оздоровчих заходів у лісах з метою унеможливлення будь-яких зловживань», – зазначила Христина Юшкевич.
В останні роки сосну саджають поряд з листяними породами дерев. Це дозволяє знизити ризики зараження. Також лісники запевняють, що на місці санітарних рубок протягом року висаджуються нові саджанці.
У цьому році на території Житомирщини вже проведено санітарні заходи га площі 7,7 тис. га.

Последнее изменение Четверг, 09/06/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework