Якщо вас затримали – вимагайте адвоката! Його участь гарантує держава

Стаття 59 Конституції України говорить, що «кожен має право на правову допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно. Кожен є вільним у виборі захисника своїх прав».

 

Тому, з 1 січня 2013 року у Житомирській області здійснює свою діяльність Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Які повноваження має Регіональний центр та що гарантує житомирянам – читайте у свіжому номері газети «20 хвилин».

Основним завданням Центру є надання безоплатної вторинної правової допомогиу кримінальних провадженнях затриманим, підозрюваним, обвинуваченим та засудженим особам.

Особа, яка здійснила затримання зобов’язана повідомити Регіональний центр, зателефонувавши на гарячу лінію 0-800-213-103.Повідомлення про затримання осіб приймаються Регіональним центром цілодобово.Тож якщо вас затримали, негайно вимагайте адвоката.

Протягом години з моменту реєстрації повідомлення про затримання, призначений Регіональним центром адвокат прибуде на місце затримання особи для захисту від обвинувачення. Для особи така правова допомога є безоплатною.

Правову допомогу надають адвокати, які співпрацюють із Центром. Адвокатиздійснюють цілодобове чергування відповідно до графіку. Тому в будь-яку пору доби, незважаючи на свята чи вихідні,вони завжди виїжджаютьдо затриманих для надання правової допомоги.

За результатами роботи у 2015 році Регіональний центр з надання БВПД у Житомирській області видав 1658 доручень адвокатам для здійснення захисту громадян у кримінальних провадженнях. Завдяки роботі адвокатів у 2015 році суди винесли9 виправдувальних вироків, по Україні їх кількість становила 193.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів).

 

Последнее изменение Среда, 15/06/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework