У Житомирі почав роботу перший всеукраїнський патріотичний табір "Нащадки козацької слави"

До Житомирського військового інституту приїхали більше двохсот юнаків та дівчат допризовного віку з 18 областей України, в тому числі, Донецької та Луганської. 

Протягом шести днів на базі військового інституту, 95 аеромобільної бригади та полігону юнаки освоюватимуть військові спеціальності та проходитимуть стрілецьку, тактико-медичну, тактичну, розвідувальну, стройову і десантну підготовки, - передає «Житомирська хвиля».

Завдання табору – не лише здобути нові навички та вміння, а й дати можливість молоді поспілкуватися та налагодити нові контакти. Щоб молоде покоління зростало з розумінням того, що незважаючи ні на що, Україна – єдина, соборна і неподільна держава, наголосив очільник Житомирського військового інституту генерал-майор Юрій Даник. "Я сподіваюся, що для вас це буде і корисно, і цікаво. Сьогодні це як приклад єднання усієї держави заради її майбутнього. Бажаю вам, щоб після того, як ви пройдете всі випробування, перевірите себе у важкій, але такій надзвичайно потрібній військовій справі, щоб ви загартували міць своєї душі і свого тілі; і відбулися і як патріоти, і як захисники своєї держави".

За можливість потрапити у табір його учасникам довелося позмагатися між собою на регіональному рівні. Команда юнаків з Харківщини у Житомирі вперше. Кажуть, що погуляти містом поки не вдалося, але те, що вже побачили, сподобалося. "Ми усі тут перший раз. Враження дуже хороші. Ми раді, що вдалося сюди приїхати – нас тут навчають багатьом цікавим речам, які стосуються військової справи. Щось ми виконуємо, чомусь навчаємося, щось можемо і самі показати. Що стосується Житомира, то ще не гуляли, але поки їхали містом, то бачили кілька цікавих місць", – поділився враженнями учень харківської спеціалізованої школи № 119 Данило Дашкевич.

Додамо, що робота табору стала можливою завдяки державному фінансуванню. Минулого року в бюджеті вперше було закладено 10 мільйонів гривень саме на розвиток національно-патріотичного виховання. За цей рахунок профінансували півсотні проектів, одним з яких став і табір "Нащадки козацької слави", розповів присутній на урочистостях начальник відділу національно-патріотичного виховання Міністерства сім'ї, молоді та спорту Микола Ляхович. За його словами, у подальшому Міністерство планує не тільки підтримувати подібні ініціативи, а й розширювати їх. Зокрема, наступного року хочуть не лише знову організувати такий табір, а й запросити до нього вдвічі більше учасників.

 

Последнее изменение Среда, 15/06/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework