528 учасників АТО з 2015 року пройшли реабілітацію в Бердичівському госпіталі

Житомирщина є однією з тих областей, у якій найбільше військових та, у сьогоднішніх умовах, учасників АТО. Після служби усі вони потребують реабілітації.

Саме тому у Бердичеві на базі обласного госпіталю для ветеранів війни Житомирської обласної ради розпочав діяти Центр неврологічної допомоги та психологічної реабілітації учасників АТО, передає прес-служба облдержадміністрації.

17 червня, Центр відвідав голова обласної державної адміністрації Серій Машковський.

У рамках робочої поїздки Сергій Машковський оглянув приміщення Центру (розміщеного на базі госпіталю), які потребують ремонту, та ознайомився з проблемними питаннями для їх подальшого вирішення.

Він наголосив: «Я не приїжджаю дивитися, що гарно, мені потрібно бачити, які є проблеми і де потрібна допомога та втручання обласного рівня».

За словами Сергія Машковського, створення такого центру – це комплексний підхід, бо Житомирщина – це одна з тих героїчних областей, яка сьогодні віддає державі найбільше – здоров’я наших воїнів.

«Саме тому ми усвідомлюємо усю відповідальність щодо забезпечення допомоги, підтримки та необхідної турботи усім нашим бійцям. Одним із перших в області був створений Центр допомоги учасникам АТО, а тепер розпочав свою роботу Центр неврологічної допомоги та психологічної реабілітації. Це є дуже важливим кроком, зазначив керівник області. – На сьогодні виділений відповідний ресурс, щоб були введені необхідні штатні одиниці працівників, а на черговій сесії обласної ради буде розглядатися виділення з обласного бюджету коштів на ремонт та реконструкцію приміщень для Центру реабілітації. Впевнений, що спільними зусиллями влади, громадських організацій, волонтерів та самих учасників АТО нам все вдасться».

З 2015 року в Бердичівському госпіталі пройшли реабілітацію 528 учасників АТО. Із них більша частина цьогоріч – 300 демобілізованих. Сучасний Центр допоможе пройти курс лікування ще понад 600 учасникам АТО лише до кінця цього року. З ними працюватимуть психологи, реабілітологи.

Головний лікар обласного госпіталю Павло Журбенко розповів: «Я б хотів акцентувати увагу на роботі наших психологів. Учасникам АТО при виписці буде видаватися методична карта, у якій психологам за місцем проживання надаватимуться рекомендації, що і як робити, як працювати з рідними тощо. Тобто, мова йде про глибоку та серйозну психокорекцію. У нас буде вестися моніторинг, у кого які проблеми, щоб завжди можна було відкоригувати усі процеси».

 

Последнее изменение Вторник, 21/06/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework