Селище Новогуйвинське більш спроможне стати центром об’єднаної територіальної громади

Таке рішення висловили члени робочої групи з вивчення цього питання після робочої поїздки до села Станишівка та смт. Новогуйвинське. 

Депутат Житомирської обласної ради Раїса Гула розповіла, що ж переконало членів робочої групи зробити такий висновок: "В Новогуйвинську і басейн ми оглянули, гімназію, дитсадок, і комплекс для відпочинку. Там є перспектива на майбутнє. А в Станишівці вразило те, що одна вулиця і, навіть, не кошена, на стадіоні розпочали роботи три роки тому, завезли пісок і по сьогодні нічого не робили".

Проблема виникла після того, як при складанні обласного Перспективного плану створення об’єднаної територіальної громади була внесена помилка. Фактично село Станишівка, яке було передбачено планом як центр об’єднаної громади, не є найкращим варіантом, проте жителі шести навколишніх сіл висловлюються саме за Станишівку, і відповідні рішення були прийняті на сесіях сільрад. У той же час, для того, щоб об’єднана громада була спроможною, її центр повинен мати розвинену соціально-економічну інфраструктуру, а с. Станишівка, на жаль, на сьогодні цьому критерію не відповідає, констатує радник голови обласної ради, фахівець з питань децентралізації Петро Рудницький: "Є воля людей, але вони не розуміють, де більша спроможність і можливість надати найкращі в цілому всі послуги. Треба дивитися на реалії. В Новогуйвинську більша кількість людей і більше надходження податку, особливо по ПДФО. Там в дві зміни працює танковий завод. А що працює в Станишівці? Тепличний комбінат на 20 людей і ще кілька невеличких приватних фірм? Але це зовсім різні речі. То бюджетоутворююче підприємство".

Свій вердикт щодо доцільності розташування в Станишівці центру об’єднаної територіальної громади робоча група має винести цього тижня після чергового засідання за участі сільських голів населених пунктів, що входять до об’єднаної громади.

 

За інформацією Житомирської хвилі

 

Последнее изменение Среда, 22/06/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework