×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

Прокуратура Житомирщини вимагає сплатити дітям, позбавлених батьківського піклування, понад 150 тис грн одноразової грошової допомоги

Прокуратурою області вжиті заходи представницького характеру на захист прав та інтересів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, яким минулого року після закінчення інтернатних закладів, відповідно до вимог чинного законодавства, не виплачено одноразову грошову допомогу.


Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.
Зокрема, з метою поновлення прав 21 неповнолітнього, органами прокуратури пред'явлено 15 позовних заяв про стягнення недоплаченої одноразової грошової допомоги на загальну суму 153,6 тис грн.
Відповідно до вимог ст. 8 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», випускники цієї категорії забезпечуються за рахунок навчального закладу або відповідної установи у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, одягом і взуттям, а також одноразовою грошовою допомогою в розмірі не менше шести прожиткових мінімумів для осіб відповідного віку.
Однак, керівники інтернатних закладів області, посилаючись на нормативно-правові акти, які не повністю відповідають положенням ст. 8 вищезазначеного Закону, виплатили своїм випускникам у 2015 році у декілька разів меншу передбаченої суми.
Одночасно роз'яснюємо, що особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які на момент закінчення інтернатних закладів досягли повноліття та не отримали передбаченої законодавством одноразової допомоги, вправі самостійно звернутися до суду за захистом порушених прав.

Последнее изменение Пятница, 24/06/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework