×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.
JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Витік газу у Житомирі на Покровській, 145 ліквідований без відключення газопостачання

Аварійна служба газу ПАТ «Житомиргаз» локалізувала та ліквідувала витік газу по вул. Покровській, 145. При цьому газопостачання жителям 50 навколишніх будинків не припинялося.


Нагадаємо, причиною аварійної ситуації стало будівництво магазину і зупинки громадського транспорту в охоронній зоні газопроводу, що заборонено Правилами безпеки систем газопостачання і Кодексом газорозподільних систем. Таким чином, проведення будівельних робіт сумнівної якості та їх невідповідність діючим будівельним нормам призвели до розгерметизації газопроводу низького тиску діаметром 200 мм, повідомляють у пресслужбі ПАТ "Житомиргаз".
Наразі забудовник забезпечив газовикам вільний доступ до труби. У зв’язку з ситуацією будівництво припинене, а фахівці «Житомиргазу» проводять аварійно-відновлювальні роботи на місці пошкодження.
Довідково. Вимоги щодо розміщення об’єктів в охоронних зонах визначені ДБН 360-92**, Правилами безпеки систем газопостачання та Кодексом газорозподільних систем. Охоронні зони встановлюються з метою забезпечення безпечної експлуатації об’єктів газорозподільної системи (ГРМ). Земельні ділянки, розташовані в охоронних зонах об’єктів ГРМ, не вилучаються у їх власників або користувачів, а використовуються з обмеженнями, встановленими цим Кодексом та іншими нормативно-правовими актами.
Зокрема, відповідно до глави 4 розділу ІІІ Кодексу газорозподільних систем у межах охоронних зон без письмового погодження Оператора ГРМ (у Житомирській області це ПАТ «Житомиргаз») забороняється:
1) проводити будівельні і монтажні роботи, планування ґрунту;
2) влаштовувати стоянки і зупинки транспортних засобів;
3) проводити меліоративні заходи;
4) проводити геолого-знімальні, пошукові, геодезичні та інші вишукувальні роботи;
5) зводити малі архітектурні форми;
6) проводити дноочищувальні і землечерпальні роботи (в охоронних зонах підвідних газопроводів).

Последнее изменение Среда, 29/06/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework