×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

Як в Житомирі комуністи святкували День народження Шухевича. ФОТО

30 червня святкується 109-річчя з дня народження героя України Романа Шухевича, однієї з найвидатніших постатей національно-визвольної боротьби 30-50-х років минулого століття, головного командира УПА. 

У нашому місті на Михайлівській також зібралися націоналісти для вшанування пам'яті національного героя. Вони підготували і розповсюджували серед житомирян інформаційні буклети з біографічними відомостями про Романа Шухевича. Крім цього лунала українська музика, майоріли жовто-блакитні і червоно-чорні прапори, а організатори розповідали про провідника Української Повстанської Армії.
Один з організаторів Ілля Грицанюк розповів, що такі свята варто відзначати, цим самим вшановуючи сучасних героїв, які так само виборюють нашу самостійність і незалежність. Але, за його словами, святковий настрій псують агресивно налаштовані люди з червоними прапорами, яких дратує українська пісня та українське слово… А в цей час майдан Корольова вийшли мітингувальники похилого віку з написами на червоних прапорах «Наша мета – соціалізм!». Свою акцію вони називають «Маршем порожніх каструль». Не дивлячись на свою неговірливість, учасники цього мітингу розповіли, що вийшли через підняття комунальних тарифів та нестабільність влади. Бабусі та дідусі пройшли урочистою ходою до будинку Міської ради та так само урочисто почали викрикувати свої претензії до влади. Не зважаючи на те, що каструля була одна на всю юрбу, головним лозунгом був «Порожніми каструлями людей не нагодувати!».
І, здавалося б, усі мають бути задоволені: націоналісти святкують річницю від народження Романа Шухевича, а комуністи хочуть ще раз у свою молодість… Але чомусь час від часу представникам «червоних» ставало чи сумно, чи їх просто настільки дратували українські прапори, що вони підбігали до учасників патріотичного мітингу і заважали їм, влаштовували і словесні перепалки, і штовханину.
Ось так у Житомирі комуністи святкували річницю Дня народження Романа Шухевича…

Последнее изменение Четверг, 30/06/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework