×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

Сину загиблого атовця на залізниці відмовили у пільговому проїзді

Конфлікт виник минулої суботи на залізничному вокзалі у Малині. 

Про це повідомив в.о. голови Спілки учасників та ветеранів АТО «Схід» Дмитро Піковський, передають «Малинські новини».
— Дружина загиблого учасника АТО хотіла придбати пільговий квиток для дитини, а їй грубо відмовили, — зазначив Дмитро. — Хоч вона мала довідку, яка підтверджує статус дитини учасника АТО, та відривний талон із соцзабезу.
Суперечка тривала майже годину, свідками якої стали люди у черзі. Дружина атовця була у розпачі, такого приниження не чекала. Близька людина загинула на війні, а тут в тилу — нікому немає до цього діла…
— Я заздалегідь забронювала два квитки до Одеси, — розповідає вона. — Думала, жодних проблем не буде. На касі сказали, що мій шестирічний син не має ніяких пільг.
За роз’ясненнями направили до Коростеня. Я зателефонувала в управління праці та Дмитру Піковському, але це не допомогло. Врешті-решт, попросила продати квитки за повною вартістю, адже з хвилини на хвилину могла втратити броню. Проте спересердя касир вибила два дорослих (!) квитки та помилилась у прізвищах. Я мусила їх повернути, а тим часом броня закінчилась, ми втратили місця.
Відтак квитки мені з малолітньою дитиною пробили нарізно, але добре, хоч у одному вагоні. Старший касир Поліна Білюк, яка того дня обслуговувала пасажирів, у свою чергу пояснила, що на залізниці пільг для дітей загиблих воїнів АТО дійсно немає.
Пільгові квитки можуть придбати тільки дружина та батьки — для цих категорій є окремі коди. Щоб переконати пасажирку та чоловіка, який вступився за неї (прим. авт. — Дмитра Піковського), телефонувала до Коростеня, а там консультувались у Києві, але відповідь лише підтвердила: діти загиблих атовців не мають пільг для проїзду залізничним транспортом.
Для отримання офіційного роз’яснення порадила сім’ї загиблого звернутися до коростенського керівництва і продиктувала «шапку» заяви. Жінка поводила себе тихо, але чоловік все одно обурювався і вимагав видати дитині квиток. Мовляв, у них є всі необхідні документи із соцзабезу.
Щодо помилки у прізвищах, то броня теж була на різні імена, вони самі помились. «Чи є пільга для дитини загиблого учасника АТО?» — запитала в районному управлінні праці та соціального захисту населення.
Як з’ясувалось, у редакції ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» від 24 березня 2016 року зі статті 15 взагалі прибрали пункт 7, яким передбачались пільги для перевезення членів сімей загиблих атовців. Тож жодної пільги на проїзд немає. З 1 січня 2016 року втратили право на пільговий проїзд залізничним транспортом у межах України і діти-сироти та діти-інваліди. А дещо раніше — діти-напівсироти, які по втраті годувальника мали пільгу на приміських маршрутах.

Последнее изменение Пятница, 08/07/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework