Житомирські студенти під час практики у Малині віднайшли та опрацювали близько тисячі артефактів. ФОТО

У кінці червня 2016 року студенти другого курсу історичного факультету ЖДУ ім. І. Франка проходили археологічну практику у складі Житомирської археологічної експедиції Інституту Археології НАНУ.

Було проведене дослідження давньоруського городища на території сучасного м. Малина. В зв’язку з цим було з’ясовано, що місто було побудоване на місці раніше існуючих укріплень, які попередньо датуються VІІ-VIII століттями. Це дозволяє уточнити час утворення міста Малин, тобто довести, що воно існує довше ніж прийнято вважати.

Студенти історичного факультету брали участь у всіх видах археологічних досліджень: розбивці розкопу, розкопках об’єкту, підготовці бровки до зняття стратиграфії, камеральній обробці віднайдених матеріалів. Під час археологічних досліджень на теренах м. Малина студентами загалом було віднайдено й опрацьовано близько тисячі артефактів.

У вільний від роботи час історики відвідали музей ім. М. Миклухи-Маклая. За результатам досліджень 29 червня 2016 р. був проведений круглий стіл.

Міська влада високо оцінила внесок студентів-істориків у дослідження історії міста та запросила їх до подальшої співпраці. Їм була висловлена подяка від міської ради та міського голови Олексія Шостака.

Як повідомлялося раніше, Малину не 1125 років, як свідчить історична довідка, а, як мінімум, на сто років більше… Такий висновок озвучив керівник Житомирської археологічної експедиції, український археолог, кандидат історичних наук Андрій Петраускас.

За повідомлення прес-центру ЖДУ ім. Івана Франка

 

 

Последнее изменение Понедельник, 11/07/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework