Що робити при укусі змії: 5 порад

У Житомирі збільшилася популяція отруйних змій. Що може спровокувати їх агресію? Що робити, якщо змія все-таки вкусила? 

Порада №1. Коли йдеш в ліс, треба пам'ятати, що ти там ворог, бо це чужа територія. Потрібно відповідно одягатися. В кишеню поклади «Супрастин», який продається у будь якій аптеці. Справа в тому, що небезпека від укусу, в більшій мірі обумовлена алергічною реакцією на отруту. Отрута - білок, і люди на нього реагують по-різному. Летальний результат зазвичай пов'язаний з анафілаксією. Набряк слизових оболонок рота і носоглотки може розвинутися протягом 2 хвилин - і людина вмирає.

Порада №2. Щоб не опухали обличчя, носоглотка, треба захопити з собою в ліс якийсь антигістамінний препарат: тавегіл, кларитин, цетрин, піпольфен, димедрол. Ці ліки крім всього іншого мають потужний седативний ефект - розслабляє і знеболює, що важливо при укусі змії.

Порада №3. Якщо ви не маленька дитина, то укус гадюки для вас навряд чи стане смертельним. Підлітки або жінки можуть тиждень провести в ліжку. Чоловіки, як більш "масивні", справляються з укусом гадюки за три-чотири дні.

Порада №4. Відразу після укусу можна обхопити рану і злегка натиснути, щоб отрута витікала назовні. Медики радять робити спеціальні хрестоподібні надрізи, щоб кров витікала інтенсивніше, а з нею і залишки отрути. Однак, це варто робити тільки підготовленій людині. Після натискань отруту можна відсмоктати ротом.

Порада№5. Якщо ж змія вкусила за руку, то її необхідно зігнути в лікті і перев'язати, щоб рука залишилася в такому стані. Пальці рук набрякають, а кільця будуть заважати кровообігу. Ходити або сидіти хворим, укушеними зміями, не можна, так як нерідко їх мучать головні болі, запаморочення, блювота, нудота. Потерпілому необхідно пити багато води. Рясне пиття зведе до мінімуму інтоксикацію.

 

Последнее изменение Вторник, 12/07/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework