×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

В Коростені планують реалізувати пілотний проект "зеленої енергетики"

Поки що обирають місце для будівництва сучасної теплоелектростанції, яка працюватиме на відходах деревини. Запропоновані два майданчики – в районі міського кладовища або заводу залізобетонних шпал. 

Заступник міського голови Коростеня Леонід Якубовський пояснює, що має стати результатом реалізації проекту: "Щоб простіше – це буде котельня, яка буде працювати на щепі, тобто, на відходах виробництва деревини. Вона буде виробляти тепло і електричну енергію. Це сьогодні нові дуже модні технології і сьогодні ми плануємо збудувати в місті два таких підприємства, таких котельні, які будуть працювати по виробництву електричної енергії і тепла". Чиновник наголошує: це виробництво буде екологічно безпечним. З одного боку, сам процес нешкідливий, з іншого – контроль суворий: "Їх можна будувати в центрі міста. Якщо я не помиляюсь, там санітарна зона 50 метрів. Там же спалюється деревина, обмеження по диму від деревини невеликі. Крім того, це сучасні підприємства і там дуже великі вимоги саме до викидів, там будуть стояти спеціальні пристрої, утилізатори, фільтри, які будуть уловлювати навіть ці невеличкі викиди".
В перспективі тепло, яке вироблятиме нова ТЕС, використовуватиметься для опалення в місті; електроенергію підприємство зможе продавати в енергосистему України за "зеленим" тарифом. Але це – в майбутньому. Наразі реалізація задуму – на етапі принципових домовленостей. Далі – створення проекту і будівництво, вірогідно, на початку 2017 року.


За інформацією 103fm.com.ua

Прочитано 3212 раз

Последнее изменение Среда, 13/07/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework