×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

Чорнобилець-ліквідатор вимагає притягти до відповідальності чиновників, котрі впродовж десяти років ігнорують його законне право

З 8 липня поблизу приміщення облдержадміністрації пікетує ліквідатор аварії на Чорнобильській АЕС першої категорії, інвалід третьої групи Олександр Мєньшиков. 

Чоловік вимагає від влади провести капітальний ремонт власного будинку та притягти до відповідальності чиновників, котрі впродовж десяти років ігнорують його законне право, пише «Житомирщина».
Помешкання Олександра Прохоровича, розташоване у с. Новій Василівці Житомирського району, де він після переселення із чорнобильської зони проживав з дружиною та трьома дітьми, після двох пожеж виявилося непридатним для проживання. Це підтверджують акти обстежень будівлі, проведених у 2005-му та 2015 роках. Інвалід-чорнобилець переконаний, що саме владні структури зобов’язані здійснити безкоштовний капітальний ремонт його будинку згідно з постановою Кабміну від 20 травня 2009 року № 565 «Про затвердження Порядку проведення безоплатного капітального ремонту власних житлових будинків і квартир осіб, що мають право на таку пільгу, а також першочерговий поточний ремонт житлових будинків і квартир осіб, які мають на це право» та рядом інших нормативних документів.
— Після проведення першого обстеження я у 2006 році був на особистому прийомі в колишнього голови облдержадміністрації, — розповів О.П.Мєньшиков. — Проектна організація оцінила тоді капремонт у 98,659 тис. грн., але ніяких ремонтних робіт здійснено не було. У 2008 році суд визнав бездіяльність Житомирської райдержадміністрації та Василівської сільської ради й зобов’язав посадовців провести безплатний ремонт будинку. Але чиновники судове рішення оскаржили.
Чоловік демонструє теки з позовними заявами, постановами, оскарженнями, в яких з’являлися «нові обставини» та пояснювалися причини відмов.
Нині в оселі цієї родини повністю зруйновано дах, підлогу, осів фундамент, а стіни «обсіли» суцільні тріщини.
На пікет Олександра Мєншикова перехожі реагують по-різному: хтось підходить і, вникнувши в проблему, щиро співчуває, інші обурюються представниками органів влади: «Собі грошей не шкодують, а інваліду-ліквідатору допомогти не можуть». Є також люди, котрих «такий цирк не влаштовує й дратує».
З пікетувальником зустрівся голова Житомирської райдержадміністрації Сергій Микитюк і пообіцяв, що питання розглянуть і виділять необхідні для ремонту будинку гроші.
Якщо влада належним чином не відреагує на вимоги чоловіка, до акції протесту збираються приєднатися його діти та онуки.
«Терпець уже увірвася. Будемо стояти до останнього, допоки реально не виділять кошти», — наголошує О.Мєньшиков.

Последнее изменение Суббота, 16/07/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework