×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Молоко на Житомирщині залишається одним з найдешевших в Україні

Нарешті офіційні ціни на деякі харчі в Україні в цілому і на Житомирщині зокрема почали знижуватися.

Трохи - це зовсім небагато порівняно з тим, що за минулий рік вони виросли майже у півтора раза. Проте той факт, що дорожчає вже не все підряд, вселяє нехай і зовсім слабку, але надію на краще.
За розрахунками Держстату, споживчі ціни на продукти харчування та безалкогольні напої порівняно з попереднім місяцем не змінилися, хоча з початку року в цілому ціни таки зросли більш як на 5%.
Подешевшали, звісно, овочі, в основному за рахунок зниження цін на капусту на третину за місяць. Серед фруктів у Житомирі на кілька гривень впали в ціні цитрусові, яблука, банани. Картопля у нас коштує близько 5 гривень за кілограм, і це ціна менша, ніж у Рівному, Вінниці, на Волині, у Києві і Хмельницькому. Окрім того, експерти прогнозують, що врожай бульби на житомирському Поліссі цьогоріч може бути непоганим, тому ціни будуть знижуватися й надалі.
Саме сезонне зниження цін на овочі та фрукти стало основною причиною червневої місячної дефляції. Крім того, інфляцію сповільнили низька купівельна спроможність українців, яка спричинила падіння внутрішнього попиту, і підвищена пропозиція окремих категорій продуктів у результаті торгових обмежень, введених Росією. Так, оптовий продаж продовольчих товарів на Житомирщині проти відповідного періоду минулого року зменшився майже на чверть. Впали показники і щодо роздрібної торгівлі, - люди вже давно намагаються економити на їжі.
Окрім овочів, спостерігається зменшення ціни на сало (на м'ясо ціна тримається через те, що зараз сезон шашликів, від яких, попри кризу, так не хочуть відмовлятися українці, і вона (близько 63 грн/кг) трохи більша, ніж у наших сусідів у Рівному, але значно менша, ніж у Вінниці) приблизно на 3 грн. Впала в ціні й "молочка". Хоча молоко на Житомирщині й без того залишається одним з найдешевших в Україні (11,55 грн проти 11,75 грн у наших сусідів у Рівному, 12,61 - на Волині, 12,16 грн - у Хмельницькому).
Яйця, які на початку літа подорожчали одразу на 10%, нині повертаються до старої ціни (близько 12 грн), яка є приблизно такою по всій Україні.
Що подорожчало у червні? Найбільше - олія соняшникова, макаронні вироби, хліб, риба, масло. Подорожчали і алкогольні напої, але навіщо вони нам у спеку?..

Джерело: «Єхо»

Последнее изменение Среда, 20/07/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework