Місцева влад може самостійно закуповувати газ для теплоцентралей

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запропонував мерам міст купувати газ в обхід НАК «Нафтогаз України».

На нараді з мерами міст прем'єр-міністр Володимир Гройсман звернув увагу на те, що у муніципалітетів є можливість стати самостійними учасниками газового ринку, передає 104.ua

«Ви можете самі закуповувати газ там, де вважаєте за необхідне, користуючись ГТС», - сказав глава Кабміну.

Йдеться про паливо, необхідне для підприємств теплокомуненерго. У зв'язку з цим прем'єр-міністр заявив про необхідність проведення аудиту підлеглих мерам підприємств ТКЕ. «Ви побачите, що ... зможете менше споживати енергоресурсів», - сказав він.

Володимир Гройсман підкреслив, що ринкові ціни на газ дають можливість позбутися корупції, підштовхують до активних заходів з енергозбереження.

Основним постачальником газу для ТКЕ є НАК «Нафтогаз України», який минулого тижня повідомив про те, що підприємства-боржники за тиждень збільшили борг за газ на 448 млн грн, після чого він досяг 21,2 млрд грн.

Нове законодавство - закон про «Ринку природного газу», а також Кодекс газорозподільних систем і Правила поставки природного газу - надає всім споживачами право вільного вибору постачальника газу. Єдина умова - необхідно повністю погасити борг за газ перед чинним постачальником. Крім того, муніципалітети можуть створити власні компанії для поставок газу.

Через неквапливість керівників бюджетних установ (шкіл, лікарень і т.і.) протягом весни проблеми з газопостачанням виникли у Волинській, Житомирській, Івано-Франківської та інших областях. У цих випадках заборгованість за газ виникла перед приватними газорозподільними і поставляючими компаніями.

 

Последнее изменение Среда, 20/07/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework