×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

Від укусу плазуна людина потрапила до лікарні

23 липня на пункт зв’язку 12-ї Державної пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про те, що у лісі, поблизу м. Овруч, людину вкусив плазун.

Про це рятувальників сповістив черговий Овруцької центральної районної лікарні.
Як зазначають в У ДСНС у Житомирській області, 59-річна жінка, мешканка смт. Черняхів, приїхала до знайомих і вони всі разом пішли до лісу збирати ягоди. Нахилившись за черговим «дарунком лісу», жінка відчула різкий біль у лівій руці і побачила гадюку, яка її й вкусила. Знайомі відразу ж викликали швидку. Медики госпіталізували жінку до терапевтичного відділення Овруцької ЦРЛ де вона наразі і знаходиться. Загрози її життю немає.


Рятувальники Житомирщини застерігають населення області! Укус змії може мати дуже серйозні наслідки, тому що отрута швидко вражає життєво-важливі системи організму людини: серцево-судинну, кровотворну, нервову. У вкушеного вже через півгодини наступають загальні ознаки отруєння: слабкість, головний біль, блювота, задишка, запаморочення, з'являється набряклість тканин тощо.
Змії поширені в заболочених місцях, болотах, біля зарослих озер і ставків, у горах та пустелях. Будучи нічними тваринами, удень вони ховаються в старих пнях, у копицях сіна, під каменями або стовбурами дерев. Саме тому ці предмети краще не торкатися руками, а користуватися ціпком.
Особливо уважними треба бути у занедбаних кар'єрах, серед кам'яних руїн, у закинутих будівлях. Змії іноді навіть оселяються на місцях, залишених людиною.
У перші хвилини після укусу варто спробувати відсмоктати частину отрути з рани. Кров'янисту рідину, що відсмоктується, треба відразу ж спльовувати. Відсмоктування не можуть робити люди, у яких у роті є язви та ранки. Потім з підручних матеріалів на уражену кінцівку накладають шину і вживають заходів для екстреного транспортування потерпілого в лікувальну установу.
Отож прислухайтесь до порад фахівців та будьте максимально обережними!

Последнее изменение Понедельник, 25/07/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework