Житомирянам розкажуть як боротися з вірусним гепатитом

28 липня 2016 р., об 12.00 годині, біля пам’ятника Пушкіна на бульварі відбудеться прес-брифінг з нагоди щорічної всеукраїнської акції до Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами.

Інформаційно-просвітницька акція проводиться Альянсом громадського здоров’я та ЖОГО «Перспектива» в рамках кампанії «Вимагаємо лікування!». 

На прес-брифінг запрошені керівники Департаменту охорони здоров’я в області, лікарі-інфекціоністи, експерти та представники неурядових організацій, люди, які отримали лікування та ті, хто ще чекає свого шансу на здорове життя, аби дати відповіді на найболючіші запитання:
• Як і де в Україні хворі на гепатит С можуть отримати ЕФЕКТИВНЕ лікування препаратами прямої противірусної дії, які вже успішно використовуються у світі?
• Чи ЕФЕКТИВНО витрачаються державні кошти та кошти обласного бюджету при закупівлі препаратів для лікування гепатиту С? Чому і досі закуповуються ліки для застарілих схемам лікування?
• Скільки «щасливчиків» у цьому році виграли у «смертельний лототрон» та отримають лікування препаратами прямої противірусної дії за державний кошт?

Інформаційно-профілактична акція «Вимагаємо ефективного лікування!» проводиться у всіх областях України.
Акція у місті Житомирі відбуватиметься на бульварі біля пам’ятника Пушкіна з 11.00 по 14.00 годину 28 липня 2016 року.
В рамках акції всі бажаючі зможуть безкоштовно:

• пройти експрес-тестування на вірусний гепатит С та інші інфекції;
• отримати фахову консультацію лікарів щодо профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів;
• поспілкуватись з людьми, які на даний час завершили лікування чи ще чекають його.

У світі понад 150 млн. людей інфіковані гепатитом С, з них щонайменше 2 млн. хворих проживають в Україні. Більшість з них не знає про своє захворювання, оскільки у 80% випадків гострий період проходить без симптомів. Одним з пріоритетних напрямків нашої діяльності МБФ «Альянс громадського здоров’я» є боротьба з поширенням епідемії вірусного гепатиту С в Україні та забезпечення діагностики та лікування ВГС для уразливих груп населення. У 2012 році Альянс- Україна ініціював всеукраїнську кампанію «Вимагаємо лікування», основною метою якої є розширення доступу до діагностики та лікування вірусного гепатиту С в Україні. З 2015 році центр кращих практик з питань ВІЛ/СНІДу, наркозалежності та гепатитів при Альянсі-Україна впроваджує глобальну кампанію «Об’єднатися та подолати гепатит С: знай, тестуй, лікуй».

Последнее изменение Вторник, 26/07/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework