×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

Олег Малиновський: Президент і прем’єр їм не указ

У Житомирі на один невпорядкований і неохайний куточок стало більше.

До того ж у самісінькому центрі міста - на площі Перемоги. Ще донедавна гамірний будівельний майданчик, який кипів напруженим своїм життям, аби у найкоротші строки звести будівлю і не обтяжувати городян довгобудом, раптово... припинив свою діяльність.
Тепер на третину зведена споруда самотньо височіє забитими палями, а довгий будівельний паркан наштовхує на невеселі думки: чи довго стоятиме у центрі міста ця пам'ятка… безгосподарності? Бо ж як іще пояснити той факт, що будівництво об'єкта з виразною назвою "Смачна зупинка", яка, власне, відповідала своїй назві й частувала своїх гостей і подорожніх і з полегшеної конструкції мала перетворитися на солідну сучасну споруду, яка б архітектурно довершила одну з центральних площ міста, раптово зупинилось. Чи надовго? З цим запитанням ми звернулися до інвестора даної забудови, голови громадської організації "Молода сила" Олега Малиновського.
"Перед початком будівництва, зрозуміло, я мав усі необхідні дозвільні документи, - каже підприємець. - Архітектурна доцільність й естетичність майбутньої споруди ретельно вивчалася й обговорювалася зі спеціалістами, які мають високу фахову підготовку і значний досвід професійної роботи у столицях європейських країн. Однак 3 червня, коли вже була виконана третина будівельних робіт, до нас раптово завітали з перевіркою з Києва. Вони виявили близько десяти недоліків і своїм рішенням припинили будівництво. Недоліки ми виправили, але дозволу продовжити роботи не маємо й досі. Погодьтеся, тиша на будівельному майданчику - явище неприродне. Дуже сподівалися на підтримку міської влади, але поки що бачимо лише зволікання з вирішенням проблеми. Як одним рішенням міська рада дає дозвіл, а іншим скасовує, сказати складно".
Така ситуація не задовольняє ні городян, ні підприємця, ні тих членів трудових бригад, які працювали на будівництві. Саме вони прийшли 21 липня під стіни міської ради до початку сесії з вимогами, аби їх почули і дали можливість працювати. Працювати тут, у рідному місті, не шукаючи заробітків за кордоном, сплачуючи податки до міського бюджету. "Київська ДАБІ - каральний орган", "Закон зворотної дії не має", "Вільну дорогу житомирським інвесторам" - плакати з такими написами тримали люди у руках. Будувати в місті сучасні магазини, торговельні центри, а не перетворювати Житомир на місто торговельних кіосків і наметів, закликають й фахівці містобудування й архітектури.
Будувати відкритий діалог влади і представників малого й середнього бізнесу - сьогодні не поблажливе побажання, а настійна вимога часу і політика президента й українського уряду. Адже саме у цьому секторі економіки зайнята значна частина населення, і саме залучення інвестицій, створення належних умов для розвитку підприємництва є запорукою зростання національної економіки. В нашому випадку діалог не відбувається. І доки сторони не знайдуть консенсусу, страждатимуть звичайні платники податків. Якщо підприємець звернеться до суду з позовом про припинення будівництва об'єкта зі ступенем готовності тридцять відсотків, то міська влада буде змушена сплатити з міського бюджету штраф у розмірі не одного мільйона гривень. Будувати, в прямому сенсі цього слова, як і вміння будувати діалог - чи то з партнерами, чи то з опонентами - справа зазвичай нелегка. Це справа мужніх і мудрих.
Сьогодні уряд задекларував системну підтримку малого і середнього бізнесу в Україні, засвідчивши, що цьому наразі заважає "державна машина", а державні органи, які повинні піклуватися про благополуччя країни, навпаки, намагаються використати можливості держави, аби створювати проблеми тим, хто реально працює. Прем'єр-міністр України В. Гройсман застеріг працівників державних контролюючих органів від тиску на суб'єкти малого й середнього бізнесу, які в такому випадку стануть "класовими ворогами українського уряду і його особисто".
Нагадаємо, будівництво об'єкту колишньої «Смачної зупинки» знаходяться в зоні дії обмежень – в межах “червоних” ліній. Порушення помітили лише перевірка ДАБІ з Києва. 

За матеріалами exo.net.ua

Последнее изменение Четверг, 28/07/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework