В Житомирі відбудеться виставка присвячена подіям на сході України: мирне небо дається великою ціною

В рамках відзначення Дня міста міська влада планує організувати масштабну експозицію, присвячену військовим діям на сході України. На думку міського голови Сергія Сухомлина, житомирянам потрібно пам’ятати про те, що мирне небо над містом дається великою ціною.

Про це повідомила прес-служба Житомирської міської ради.

«Ми прагнемо зробити виставку з серйозним смисловим та емоційним навантаженням. Будуть виставлені досить сильні роботи фотохудожника Дмитра Муравського, які передають весь перебіг та біль війни. Будуть окремо представлені експозиції присвячені 95-й бригаді, окремо загиблим та їх сім’ям. Це буде важлива виставка не тільки для міста, а й для всієї України», – розповідає міський голова Сергій Сухомлин.

«Житомиряни мають відчути весь біль війни та зрозуміти те, наскільки важлива роль наших захисників», – пояснює художній директор виставки Олена Козловець.

Інсталяція відбудеться в приміщенні колишнього ресторану «Смоленськ» на розі вул. Михайлівської та Б.лятошинського. Організатори навмисно обрали майданчик такого формату аби атмосферу зробити максимально наближеною до реальних умов, в яких перебувають військові на сході країни. Власники надають приміщення безкоштовно та навіть запропонували свою допомогу.

На організацію інсталяції коштів з міського бюджету не витрачатимуть. Мистецький захід фінансуватиметься за рахунок волонтерів та спонсорів. Діятиме експозиція протягом декількох місяців, доки матиме попит у житомирян та гостей міста.

Також в рамках проведення Дня міста відбудеться нагородження героїв АТО, волонтерів, військових лікарів та громадських організацій (благодійних фондів) відзнаками «Гордість міста».

 

 

Последнее изменение Суббота, 30/07/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework