В Житомирській області започатковано складання заповітів по телефону

Відомо, що задля не притягнення до відповідальності фігурантів кримінальних проваджень правоохоронні органи нерідко вдаються в процесуальних документах до абсурдних формулювань.

Цього разу особливо відзначилася прокуратура Житомирської області. Так, закриваючи кримінальне провадження стосовно групи осіб за участі одного з нотаріусів Житомирщини прокурором прокуратури Житомирської області 16.06.2016 року винесено постанову про закриття кримінального провадження №12013060170000873 із правовою кваліфікацією ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 190, ч. 2 ст. 365-2, ч. 1, 3 ст. 358 КК України.

Автори постанови змушені були фантазувати. Зокрема, в постанові прокурор створив законодавчу новелу, оскільки дійшов оригінального висновку щодо того, що заповіти можна складати по телефону, а волевиявлення заповідача не потрібне:

Нагадаємо, що, на відміну від Житомирської, в усіх інших областях України діє Порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України, згідно з п. 1 Глави 3 якого при вчиненні нотаріальної дії нотаріус установлює особу, що звернулась за вчиненням нотаріальної дії, а у відповідності до п. 2 того ж Порядку встановлення особи здійснюється нотаріусом за документами, передбаченими Законами. Таким чином – не передбачено встановлення особи з телефонного дзвінка. Більше того – згідно з п. 2 ст. 1234 Цивільного кодексу України право на заповіт здійснюється особисто, а вчинення заповіту через представника не допускається.

 

 

Последнее изменение Понедельник, 01/08/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework