Апеляція погодилася з доводами прокуратури Житомирщини про неправомірність надання 29 га 18 громадянам

За принципової позиції прокуратури Житомирщини справу про нецільове використання сільськогосподарських угідь суд розгляне повторно.

Позицію прокуратури Житомирської області щодо неправомірності передачі у власність 29 га землі, яка використовується не за цільовим призначенням в Олевському районі, підтримано апеляційним судом області та справу направлено на новий розгляд до Олевського районного суду.

Як повідомлялося раніше, у 2014 році ГУ Держгеокадастру в області, з порушенням вимог земельного законодавства, передано у власність 18 громадянам різних областей наділи загальною площею 29 га для ведення особистого селянського господарства на території Тепеницької сільської ради Олевського району, які використовуються не за цільовим призначенням.

Зокрема, за інформацією державної інспекції сільського господарства в області та Тепеницької сільської ради, на зазначеній площі знято поверхневий шар грунту та проводиться видобуток бурштину.

З метою попередження використання угідь не за цільовим призначенням, прокуратура 18.05.2016 заявила позов до Олевського районного суду про визнання недійсними наказів, скасування рішення про державну реєстрацію права власності на земельні ділянки.

Проте, суддею Олевського районного суду передчасно надано оцінку доказам по справі та 10.06.2016 винесено ухвалу про визнання позовної заяви неподаною, у зв’язку з чим повернуто без розгляду. До того ж, матеріали позову повернуто до прокуратури з порушенням строку на оскарження судового рішення.

Прокуратура області, дотримуючись принципової позиції щодо кожного порушення законодавства, оскаржила ухвалу до апеляційного суду Житомирської області, яким задоволено скаргу у повному обсязі.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

 

Последнее изменение Вторник, 02/08/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework