Житомирянам на замітку: Верховною Радою запроваджуються нові закони і скасування "умовного" терміну

Верховна Рада готується ввести поняття «кримінального проступку» - третього виду порушень (на додачу до адміністративних і кримінальних).


Разом з ним нас чекає нова, більш жорстка, система штрафів, а подекуди і скасування «м'яких» покарань на кшталт громадських робіт. Замість них відразу буде слідувати обмеження або позбавлення волі - умовних термінів за проступок не буде. Такий законопроект депутати розглянуть відразу після виходу з канікул у вересні. Про це говориться на офіційній сторінці Моя нова поліція Житомир.

Автори законопроекту кажуть, що глобально новий закон повинен розвантажити слідчих і дати їм більше самостійності. «Зараз звичайний слідчий, по суті, не розслідує справи, а тільки їх реєструє. Навантаження в 600, 800 справ на людину - одночасно і кримінал, і побутове хуліганство. З прийняттям закону справи про порушення, які потрапляють в категорію кримінальних проступків, у нього заберуть і віддадуть, наприклад, дільничного», - пояснює один з авторів нардеп Микола Паламарчук.

Адвокат Ростислав Кравець говорить, що цей закон несвоєчасне: за тяжкі злочини буде менше відповідальності, адже замість умовного або реального терміну, наприклад, за крадіжку, обмежаться штрафом. Крім того, злочинцям стане легше домовитися зі слідством.

«У нас не працює стандартна процедура, так що говорити про спрощену сенсу немає. Після переатестації в поліції практично не залишилося грамотних слідчих, що говорити про дільничних? Якщо їм дадуть розслідування злочинів, то все може звестися до закриття справ, покривання злочинів і до відсутності реального розслідування. Злочинцям з дільничними буде простіше і дешевше домовлятися, ніж зі слідчими. Ті штрафи, які будуть присуджуватися, залишаться неоплаченими - у злочинців просто немає таких грошей. А уявляєте, як за дрібні правопорушення в зв'язку з несплатою штрафів у нас почнуть переповнюватися в'язниці? Помножаться рецидивісти », - сказав Кравець.

 

 

Последнее изменение Четверг, 04/08/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework