Новоград-Волинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги допоміг батьку врятувати дітей

У серпні 2015 року батько двох малолітніх дітей приїхав провідати своїх дітей до колишньої дружини. Чоловік виявив, що колишня дружина проживає зі співмешканцем та разом із ним активно зловживає алкоголем.

Більше того, колишня дружина не зважає на здоров'я дітей: у доньки вроджені вади серця та й син потребує термінового медичного втручання.

Як фахівці Новоград-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги допомогли чоловіку врятувати своїх дітей – читайте у статті.

Фахівці центру допомогли чоловіку підготувати позовну заяву про зміну місця проживання малолітніх дітей, звільнення від сплати аліментів, стягнення аліментів та позбавлення батьківських прав колишньої дружини.

Позовна заява мотивована наступним: відповідно до ст. 7 Сімейного кодексу України жінка та чоловік мають рівні права та обов'язки у сімейних відносинах, шлюбі та сім'ї. Ст. 141 Сімейного кодексу України визначає, що батьки мають рівні права та обов'язки щодо дитини, незалежно від того, чи перебувають вони у шлюбі між собою. В ст. 150 Сімейного кодексу України зазначено, що батьки зобов'язані піклуватись про здоров'я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток. Батьки зобов'язані забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя. 

Згідно ст. 273 Сімейного кодексу України, якщо матеріальний або сімейний стан особи, яка сплачує аліменти, чи особи, що їх одержує, змінився, суд може за позовом будь-кого з них змінити встановлений розмір аліментів або звільнити від їх сплати. Суд може звільнити від сплати аліментів осіб, за наявності інших обставин, що мають істотне значення.

Дослідивши подані докази та врахувавши думку органу опіки та піклування, у кінці липня 2016 року Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області задовольнив позовні вимоги чоловіка.

На даний час діти готуються до нового навчального року та забезпечені житлом. Але найголовніше те, що діти знаходяться в безпеці, оточені турботою та любов'ю батька.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:
0-800-213-103 (безкоштовно та цілодобово).

 

Последнее изменение Четверг, 11/08/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework