На Житомирщині від укусу шершня помер чоловік

В Житомирській області чоловік помер від укусу шершня. Укус комахи виявився настільки отруйним, що медики не встигли надати постраждалому допомогу.

Про це повідомив головний спеціаліст управління цивільного захисту населення Житомирської облдержадміністрації Микола Мінчук, передає ТСН.

"У селі Прилуки Овруцького району через укус шершня загинув місцевий мешканець 1967 року народження. Цей смертельний випадок від укусу комах - рідкісний", - зазначив Мінчук. 

За його словами, чоловік з дружиною збирали ягоди у лісопосадці поблизу села. Після того, як шершень укусив чоловіка, той помер за кілька хвилин. Укус комахи виявився настільки отруйним, що медики не встигли надати постраждалому допомогу. З огляду на цю трагедію фахівці звернулися до жителів області бути обережними при зборі ягід та фруктів. 

"Шершні літають там, де в повітрі велика концентрація цукру. Однак зіткнутися з цими комахами можна де завгодно, адже вони мешкають в лісах, в дерев'яних спорудах, бджолиних вуликах та дуплах дерев", - додав він. 

Що робити, якщо вас вкусив шершень?

1. Прибираємо жало. Ні в якому-разі не здавлюйте шкіру, намагаючись видавити жало. В ідеалі користуйтеся пінцетом чи нігтями. Якщо жало пішло надто глибоко під шкіру, продезінфікуйте ранку і дістаньте жало голкою. Якщо можливості видалити жало немає, використовуйте холодні компреси (наприклад рушник, змочений холодною водою). Вони допоможуть запобігти появі набряклості на місці укусу, до вашого звернення до лікаря.

2. Дезінфікуємо місце укусу. Для цього підійде:

- Будь спиртовий розчин (етиловий спирт, настоянка календули тощо);
- Розчин перманганату калію;
- Розчин нашатирного спирту з водою, пропорції 1: 5;
- В крайньому випадку можна просто промити чистою водою.

3. Зняття болю :

- До місця укусу необхідно докласти сіль, змішану з водою (пропорції: чайна ложка на склянку води);
- При відсутності алергії можна втирати в місце укусу порошок ацетилсаліцилової кислоти;
- Тому отрути ос і бджіл маю різну основу, дія осиного отрути нейтралізує лимонний сік, бджолиного – звичайне рідке мило;
- При відсутності медикаментів можна використовувати різні трави: сік кульбаби, зріз огірка (прикладений до ранки), скибочки цибулі, листя подорожника, ревеню, подрібнений корінь петрушки.

Наслідки від бджолиного укусу залежать не скільки від породи бджоли, скільки від індивідуальних особливостей організму укушеного і місця укусу. Особливо важкі укуси в голову і кровоносні судини. Укуси в сонну артерію мають летальний результат. Біль від укусу, печіння і набряк зазвичай триматися протягом 1-4 годин. Залежно від чутливості до отрути, набряк може триматися до двох днів. Якщо набряк не сходить після двох днів, негайно зверніться до лікаря.

 

Последнее изменение Пятница, 12/08/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework