×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі говорили про те, як скоротити використання газу у районах

Сьогодні у Житомирі відбулася чергова нарада з керівниками районів Житомирщини з питань підготовки паливно-енергетичного комплексу області до роботи в осінньо-зимовий період та погашення заборгованості за спожиті енергоносії.

Про готовність до опалювального сезону 2014-2015 років та проведені заходи по енергозбереженню звітували керівники Народицького, Олевського, Житомирського та Черняхівського районів.

Повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Голова Народицької райдержадміністрації Богдан Васильчук доповів, що на альтернативні види палива (дрова) було переведено один з найбільших об’єктів району - Народицьку гімназію. Навчальний заклад переведено за рахунок інвестора, економія газу складе 71 тис. 800 куб. м. Також у районі проводяться заходи по енергоефективності в інших школах, зокрема замінюються вікна на металопластикові. Економити теплоенергію у навчальних закладах Народицького району будуть і шляхом скорочення канікул восени та весною, але збільшення їх взимку.

Для того, щоб скоротити споживання газу в районі, було переведено три школи та дитячий садок на опалення твердим паливом. Використано на ці цілі 300 тис. грн. з районного та 760 тис. грн з обласного бюджетів. Про це доповів під час наради голова Олевської райдержадміністрації Віктор Пилипчук. За його словами, в районі залишається ще десять об’єктів, які споживають газ, всі інші опалюються твердопаливними котлами.

Голова облдержадміністрації Сергій Машковський, звернувшись до керівників районів, наголосив, що кожен день споживання газу для області є критичним. Тому потрібно докладати максимум зусиль для того, щоб переводити котельні на альтернативні види палива до початку опалювального сезону та застосовувати енергозберігаючі технології.

У Черняхівській центральній районній лікарні інвестором встановлено два котли, котрі опалюватимуться дровами. До початку опалювального сезону котельня буде введена в експлуатацію. Економія газу по лікарні у Черняхові складе понад 190 тис. куб. м.

Про ситуацію із запасом дров та цінову політику на тверде паливо для районів області звітували представники Житомирського обласного управління мисливського і лісового господарства та Житомироблагроліс. Усім районам було надано пропозиції по цінах щодо закупівлі дров у цих державних підприємств Житомирщини. За їх інформацією, область твердим паливом забезпечена на 100%.

n190914627

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework