×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

В області пустує майже дві тисячі квартир

Усього ж на Житомирщині фахівці управління статистики нарахували понад 380 тис житлових будинків, де розташовано майже 600 тис квартир.

Це не так вже й мало. Скажімо, якщо поділити кількість усіх жителів області (понад 1 млн 200 тис. людей) на кількість квартир, то виходить, що у середньому в одній квартирі мало б проживати трохи більше двох чоловік.
Звичайно, такі цифри дуже умовні. Але певні тенденції у питанні житла прослідкувати можна.
Так, за останні десять років житловий фонд області збільшився більш як на мільйон квадратних метрів, і це при тому, що кожен рік населення Житомирщини скорочується приблизно на 7-8 тис. чоловік (з карти Житомирщини зникає ціле селище міського типу). Щодо середньостатистичних цифр забезпечення житлом, то тут наша область знаходиться десь в золотій серединці загальнодержавних показників, а в сільській місцевості - навіть трохи вище.
Цікаво, що, незважаючи на значний попит на житло, незаселеними є майже дві тисячі квартир загальною площею понад 100 тис. кв. м. Чому? Відповідь на це запитання стає очевидною, якщо зауважити, що більшість цих квартир (понад три чверті) розташовані в Коростенському, Народицькому, Овруцькому та Олевському районах, які найбільше постраждали від аварії на ЧАЕС.
Оптимістичними є статистичні дані щодо рівня благоустрою житла на Житомирщині - він, кажуть, значно підвищився. Особливо у питанні забезпечення газом, оплатити який з кожним роком людям стає все складніше. Тут далися взнаки і наслідки масової газифікації, яка так жваво реалізовувалася на Житомирщині. Показник використання газу в оселях перевищує 80%. Натомість гаряча вода подається лише в кожну третю оселю, ще менше підключені до каналізації. Приблизно кожна друга квартира опалюється централізовано.


Джерело: www.exo.net.ua

 

Последнее изменение Пятница, 19/08/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework