×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

Опубліковано аналіз якості харчових продуктів на вміст 137Cs у Житомирській області

Упродовж І півріччя 2016 року фахівцями лабораторії електромагнітних полів та інших фізичних факторів Житомирського обласного лабораторного центру МОЗ України здійснено 1213 лабораторно-інструментальних вимірів вмісту 137Cs в продуктах харчування.  

Перевищення допустимих рівнів виявлено у 29 пробах, що становить 2,4%. Структура досліджених харчових продуктів (сировини) та виявлені перевищення представлені в табл. 1.

Як видно з наведеної таблиці усі досліджені проби овочів, хлібопродуктів, риби та яєць відповідали вимогам ГН 6.6.1.1-130-2006.
Найбільш забрудненими 137Сs були гриби (22,7%) та м’ясо (15,6%). Невідповідність вимогам за цим показником виявлено у 7 пробах грибів в Малинському, 2 пробах в Коростенському та 1 пробі в Олевському районах. Перевищення допустимих рівнів 137Cs у мיясі виявлено в 10 пробах в Малинському та в 2 пробах у Коростенському районах.
Незначні перевищення вмісту 137Сs визначались в лікарській сировині (5,3%), молоці (2,9%) та ягодах (2,6%). Перевищення виявлено у лікарській сировині, зібраній в Олевському район, у 4 пробах молока з Олевського району та у ягодах з Олевського та Коростенського районів.
З метою запобігання вживання радіоактивно забруднених продуктів харчування населенням рекомендуємо:
– купувати продукцію лише на організованих ринках та в торгівельній мережі, де гарантується якість продукції по радіаціному чиннику;
– на територіях, що зазнали радіоактивного впливу, громадяни мають право перевіряти продукцію в акредитованих на такий вид діяльності лабораторіях, в тому числі лабораторних підрозділах Житомирського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України на підставі вимог Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».
Шановні громадяни області. Не ризикуйте своїм здоров’я м та здоров’ям своїх дітей, особливо в районах, що зазнали радіаційного забруднення внаслідок аварії на Чорнобильській АЄС. Будьте завжди впевнені у якості продукції, що споживаєте.

Последнее изменение Понедельник, 22/08/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework