Житомирський викладач – лауреат Міжнародної літературної премії

Названо лауреатів Міжнародної літературної премії імені Григорія Сковороди «Сад божественних пісень» за 2016 рік. 

Цю відзнаку у 2005 році заснували Волинське товариство «Світязь» і ГО «Чернігівський інтелектуальний центр» за сприяння Національної спілки письменників України, Інституту літератури імені Тараса Шевченка Національної Академії Наук України та міжнародних громадських організацій.
Про це повідомляє прес-центр ЖДУ.
Серед цьогорічних лауреатів конкурсу – доктор філологічних наук, доцент кафедри українського літературознавства та компаративістики Житомирського державного університету ім. Франка, Галина Левченко за монографію «Міф проти історії: Семіосфера лірики Лесі Українки».
Крім Галини Левченко, лауреатами у 2016 році стали також видатні письменники, літературознавці, перекладачі, зокрема: кінорежисер, письменник Кшиштоф Зануссі (Польща) – за книгу «Час помирати»; літературознавець, директор Інституту Івана Франка НАН України, доктор філологічних наук, професор, член-кореспондент Національної академії наук України Євген Нахлік (м. Львів) – за наукову книжку «Від преромантизму до постмодернізму»; німецький письменник, перекладач Бенедикт Дирліх (Німеччина) – за визначну літературну діяльність; заступник головного редактора журналу «Новий Світ» Михайло Співак (Канада) – за подвижницьку літературну діяльність, спрямовану на зміцнення дружби між народами; письменниця, публіцист Галина Феліксон (Ізраїль) – за поетичну книгу «Отражение – Відображення» (у співавторстві з Олегом Гончаренком) і численні проукраїнські патріотичні статті в періодиці Ізраїлю та інтернет-виданнях та ін.

Последнее изменение Четверг, 25/08/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework