У Новограді-Волинському пам’ятник воїнам Першої кінної армії «поскакав» у небуття

Найвідоміший кінь Новограда-Волинського — пам’ятник воїнам Першої кінної армії, що на розі вулиць Шевченка і Вокзальної — нині демонтують.


Це — не дії вандалів, це — виконання рішення сесії міської ради №116 від 21 липня цього року, — розповіла начальник відділу культури міської ради Лариса Заєць.
Як зазначила пані Лариса, рішення про демонтаж пам’ятника викликано двома причинами. По-перше, сама скульптура перебувала у напівзруйнованому стані. А крихкий матеріал, з якого вона була виготовлена, ставив під сумнів доцільність відновлення. По-друге (і це, певно, головне), пам’ятник за своєю ідеологічною суттю потрапив під дію закону про декомунізацію, передає «Звягель».
Втім, новоград-волинцям і гостям міста, які за десятиліття звикли до усталеного позначення місця розташування — «біля коня», немає чого турбуватися. Є пропозиції, відповідно до яких новий пам’ятний знак, що буде встановлений на тому самому місці, також міститиме у своїй композиції фігуру коня. Якого саме і що той новий кінь символізуватиме, наразі відповідей у влади немає.
Як повідомила Лариса Заєць, щойно завершаться роботи з демонтажу, буде оголошено конкурс на кращий ескіз нового пам’ятного знаку. Конкретніших ідей чи бодай якихось термінів поки що у владі не називають.

Последнее изменение Понедельник, 29/08/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework