Кіборг: У тих гаражах, де зараз вороги, я лежав на траві й чекав дембеля

Кожен із бійців по-своєму повертається до мирного життя: хтось тривалий час проходить реабілітацію, хтось знову їде на війну, а хтось відкриває власну справу. Одним із воїнів, які кардинально змінили своє життя, є 27-річний «кіборг» Дмитро Крикун із позивним «Амур», мобілізований колись до 95-ї окремої десантно-штурмової бригади.

Сьогодні колишній боєць АТО надає послуги з професійного масажу та вже має постійних клієнтів, яким допомагає зняти м’язову напругу й повернути легкість рухів. Його «кіборг-масаж» користується попитом не тільки серед військових, а навіть здебільшого серед цивільних.

Що спонукало мужнього «кіборга» зайнятися масажем? Відповідь проста: проблеми із власним здоров’ям. «Коли зрозумів, що таких, як я, дуже багато, і всім необхідна кваліфікована допомога, вирішив спробувати», — говорить він. Для себе він придумав комплекс вправ, які допомагають видужати. З часом Дмитра це зацікавило і спонукало стати масажистом.

Хлопець родом із Житомирщини. Опанував спеціальність водія-автослюсаря, але за фахом не працював. Каже, що вчився тільки для того, аби мати водійські права — дуже вже в армію хотів. Як тільки Дмитро закінчив навчання, пішов на строкову службу. Перші півроку прослужив у Навчально-авіаційному центрі ПС ЗС України в Гайсині, а потім — за 300 метрів від донецького аеропорту. «У тих гаражах, де зараз вороги, я лежав на траві й чекав дембеля», — каже він.

В АТО — з першої хвилі мобілізації. Дмитро потрапив у 2-й батальйон 95-ї бригади. Служив у підрозділі матеріального забезпечення, потім йому запропонували посаду кулеметника-навідника в розвідувальному взводі, на яку він погодився. З часом потрапив у Піски та донецький аеропорт. Був там два місяці. На запитання, що найчастіше згадується, хлопець відповів однозначно — дорога до ДАПу. «Виїжджаємо на злітну смугу. Завжди завантажені. Інколи настільки, що неможливо сидіти за кулеметом. Їдемо. Вороги по нас стріляють, ми по них — от і все перемир’я. Неможливо забути», — говорить «кіборг».

Повернувшись додому, «Амур» вирішив, що займатиметься тією справою, яка приноситиме користь та задоволення іншим. У межах проекту «Воїну — гідна праця» хлопцю випала можливість пройти базові курси за спеціальністю «масажист-універсал». «Коли закінчив навчання, надіслав фотографію свого сертифіката другу. Сказав йому, що тепер я масажист. А він тоді пожартував: «Тепер ти робитимеш «кіборг-масаж». Я собі подумав — чому б і ні, класна назва», — розповідає «Амур».

Зараз Дмитро Крикун планує вивчитися на реабілітолога та відкрити власний реабілітаційний центр із басейном і спортзалом. До цього активно долучаються і товариші по службі, й просто небайдужі люди. «Є хлопці, які постійно допомагають. От, наприклад, Дмитро з 30-ї бригади, в нього пошкоджена ліва рука. Зараз проходить реабілітацію. Плануємо разом вступати», — каже колишній десантник.

— Хочу побажати тим бійцям, які повертаються до мирного життя, знайти роботу дійсно до душі. А ще — не зловживати алкоголем. Насамперед ви робите зле собі. Якщо ви повернулися з війни живими, то потрібні на цьому світі. Не опускайте руки, і все вийде, — переконаний колишній боєць із позивним «Амур».

За матеріалами Народна Армія

Последнее изменение Среда, 07/09/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework