Мережа англомовних таборів функціонувала в школах Житомирщини вже цього літа

Цього літа в Житомирській області на базі 473 загальноосвітніх навчальних закладів (НВК, ЗОШ, ліцеїв тощо) функціонувала мережа англомовних таборів, у роботі яких взяли участь більше 12 тисяч дітей, які отримали можливість вдосконалити рівень володіння англійською мовою, гарно відпочити, весело та корисно провести час.

Проект дитячих пришкільних таборів із поглибленим вивченням англійської мови цього року впроваджувався в Україні у рамках Року англійської мови за підтримки громадської організації GoGlobal спільно з Посольством Сполучених Штатів Америки в Україні, Міністерством освіти і науки України, компанією Microsoft та партнерами. Про це повідомляє прес-служба Житомирської ОДА.

До роботи у мовних таборах було залучено вчителів англійської мови, студентів вищих навчальних закладів та волонтерів. Перед початком навчально-відпочинкової зміни вчителі, задіяні в роботі літніх мовних таборів, відвідали ряд семінарів та тренінгів, організованих командою GoGlobal, а також викладачами Навчально-наукового інституту іноземної філології ЖДУ ім. Івана Франка та представництвом “Пірсон Ед’юкейш”.

Житомирська область виграла шість таборів при навчальних закладах, де працювали іноземні волонтери з 5 країн світу (США, Англії, Турції, Індії, Перу) та організовувалася робота за новим форматом за підтримки ініціаторів проекту: ЗОШ № 21, № 24, № 28 міста Житомира, Новоград-Волинський НВК «Гімназія імені Лесі Українки – школа І ступеня», Городоцька ЗОШ І-ІІІ ступенів Радомишльського району та Денишівська ЗОШ І-ІІІ ст. ім. В.Г. Бондарчука Тетерівської ОТГ.

Учні ЗОШ №21 м. Житомира мали можливість отримати нові враження та знання через спілкування з носієм мови, волонтером зі США Ginny Dang Huong.

Програма занять у літньому мовному таборі «Sunflower» була різноманітною та насиченою. Діти мали змогу удосконалити та використати набуті під час уроків знання у ігровій комунікативній формі. Рольові та активні ігри, квести, кросворди, чайнворди, спортивні розваги, перегляд та обговорення відео, розучування римівок та пісень, проектні роботи, робочі майстерні щодня проводилися у таборі для того, щоб продемонструвати, що англійську мову можна вивчати весело та цікаво. Позитивні емоції, пізнавальний відпочинок, мотивація до вивчення англійської мови, можливість поспілкуватись з волонтером стали основними показниками роботи табору ЗОШ №21.

Літній мовний табір з англійської мови «Sunny Rays» («Сонячні промінчики») діяв і на базі Житомирського НВК № 38. Вихованцями табору стали 13 учнів 2 класу закладу.

Діти творчо працювали в двох командах – «Rainbow» («Веселка») та «Butterflies» («Метелики»). Особлива увага приділялась розвитку фізичних та творчих здібностей дітей, використанню цікавих ігор, парних та групових форм роботи, які збагачували лексичний запас учнів, формували комунікативні вміння.

Англомовний табір проводився за напрямком здоровий спосіб життя («Healthy Living»), тому всі види діяльності були спрямовані на підтримання саме здорового способу життя. Це і щоденна ранкова танцювальна зарядка, і фізкультхвилинки, і спортивні змагання, і рухливі ігри на свіжому повітрі, танці, пісні. Робота над проектами була зорієнтована на вирішення проблеми корисної та некорисної їжі.
Щодня для дітей готувалась яскрава наочність, цікаві завдання з новою лексикою для кращого спілкування, що вирішувалися спільно в групах та проходили у формі змагання між командами.

На спортивних та ігрових майданчиках учні знайомились із традиційними спортивними розвагами британців та американців: «Egg and Spoon Race», «Three-legged Race», «Freeze Game», «Pan Cake Race». Також вчителі разом з дітьми вигадували різноманітні спортивні конкурси з кульками, м’ячем, м’якими іграшками, за допомогою яких можна було закріпити і вивчену лексику.

На завершення роботи літнього мовного табору учні презентували підготовані на тему здорового харчування командні проектні роботи у форматі Festive party (вечірки, на якій кожна команда має пригостити гостей та друзів іншої команди смачними корисними стравами) та провели Годину рекордів, під час якої кожен учень отримав сертифікат найактивнішого або найстараннішого, або найвигадливішого учасника.

Вже другий рік поспіль у ЗОШ № 28 м. Житомира працював літній мовний табір “Діти в країні чудес” для учнів 5-6 класів («Супергерої») та для учнів 10-х класів («Майбутніх лідерів по-українські»).

Роботу в мовних таборах для середньої та старшої вікової категорії організовували 18 вчителів іноземних мов (англійської, німецької, польської) та волонтери – студенти ІІІ курсу ННІІФ ЖДУ.

У 2015 році у межах проекту «CACTUS», що відбувся за підтримки Американських Рад, вісім учнів 10 класу отримали необхідну підготовку та знання для роботи волонтерами в мовному таборі. Четверо старшокласників продовжили свою волонтерську діяльність в пришкільному літньому таборі в 2016 році, а одна учениця стала фіналістом програми обміну майбутніх лідерів FLEX та протягом року навчалась у Сполучених Штатах.

Навчальний заклад отримав практичну допомогу для літнього мовного табору в особі англомовного волонтера – двадцятирічного перуанця Родріго Альфредо Аргуедас Пена. Волонтеру вдалося створити справжню природню атмосферу англомовного середовища (квест «Мені потрібна англійська тому що…»), де кожен з «Лідерів» або «Супергероїв» мав нагоду впевнитись, що англійська мова не лише шкільний предмет, а засіб для спілкування та культурного обміну між людьми з різних куточків світу. За три тижні в літньому мовному таборі відпочили та вдосконалили свої знання англійської мови 70 учнів школи та міста. Окрім занять спортом на свіжому повітрі, екскурсій по музеях та визначних місцях міста, проведення арт-класів, квестів, бесід за круглим столом діти мали нагоду продемонструвати власні таланти в музиці, співах та танцях.

Літній мовний табір ”Wonderland” при Житомирському екологічному ліцеї №24 забезпечив дітей нестандартними підходами до навчання англійської мови. В таборі працювало 3 загони загальною кількістю 54 дитини віком 8-12 років. Кожен загін мав свою власну назву, емблему та краватки певного кольору.

У таборі учні проводили інсценізацію англійських дитячих пісень, спортивно-ігрові змагання з американських видів спорту, заочну екскурсію галереями Британії у відео-класі, флешмоб «Пінгвіденс», на спортивному майданчику ліцею грали в нові голландські ігри, складали меню із англійських страв та робили їх дегустацію. З метою формування соціокультурної компетенції організовано кінолекторій «Королева Англії», проведення фотоконкурсів та створення різних тематичних колажів. За допомогою комунікативної гри “Coat Hangers” діти презентувати себе та свої захоплення.

Співпрацюючи з волонтерами з Голландії та Британії, учні мали чудову можливість не лише спілкуватися з носіями мови, але й дізнатися про традиції, культуру та звичаї цих країн. Під час перебування дітей у таборі було створено сприятливі умови для оволодіння навичками комунікації, взаємодії в колективі, зміцнення здоров’я та безпечного відпочинку під час літніх канікул.

Робота літніх мовних таборів в області продемонструвала відмінний від шкільного стиль викладання, де акцент ставиться на практичні знання, які діти зможуть застосувати у своєму подальшому житті.

Последнее изменение Понедельник, 12/09/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework